RIJEKA - HAJDUK 1:1

Remi na Kantridi uz rijetko viđen gol Benka

28.09.2013 u 20:39

  • +13

Rijeka - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL/PIXSELL

Bionic
Reading

U velikom jadranskom derbiju Rijeka je na prepunoj Kantridi u užarenoj atmosferi podijelila bodove s Hajdukom odigravši 1:1. Domaćini su poveli rijetko viđenim golom Leona Benka da bi Kouassi donio bod 'bijelima'

Pred Rijekom je 'ubitačan' ritam. Hajduk, Betis pa Dinamo, to je raspored koji čeka igrače trenera Keka sljedećih dana. No, prvo su na meniju je bio Hajduk kojeg je dočekala do vrha napunjena Kantrida.

Od prvog trenutka Rijeka se postavila dominantno prijeteći obrani Hajduka prvenstveno preko bokova. No, prvi udarac na gol vidjeli smo od strane splitske momčadi. Igrala se deveta minuta kada je Maglica potegnuo sa 20-ak metara, a domaći golman Vargić je loptu odbio i spasio gol. Iako je Rijeka imala terensku inicijativu u prvih 20-ak minuta Hajduk je uspio parirati domaćinima. Čak je u 17. minuti momčad Igora Tudora skoro povela ni kriva ni dužna nakon što je Bukva ubacio Tomečak je koljenom htio izbiti loptu, a ona je 'liznula' stativu.

Rijeka - Hajduk 1:0; Benko je eurogolom u 25. minuti donio prednost domaćinima


Kako je vrijeme prolazilo Rijeka je sve više stiskala obruč oko Hajdukove obrane, da bi u 25. minuti postignut rijetko viđen gol. Upravo onakav kakav i dolikuje ovom derbiju u ovakvoj briljantnoj atmosferi. Tomeček je ubacio u kazneni prostor, a sjajno je ljevicom pucao Leon Benko iz kuta i zabio preko Kalinića. Nakon tog pogotka Hajduk je dugo izgledao grogirano, no i bijeli su se probudili pred kraj prvog dijela kada su zaprijetili preko Kouassija, te nešto kasnije Maglice, no oba puta je Vargić bio nesavladiv.

U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao goropadnije i koncentriranije prijeteći prvenstveno preko prekida. Polako su gosti gradili svoje napade da bi se u 59. minuti nakon kornera najbolje u petercu snašao Kouassi i pogodio za izjednačenje. Dio tribine na kojem je smještena Torcida je eruptirao, no zbog baklji utakmica je morala biti prekinuta na par minuta.

Rijeka - Hajduk 1:1; Kouassi se u 59. minuti odlično snašao i donio bod bijelima


Za razliku od prvog dijela u nastavku je Rijeka jako pala, pa smo vidjeli puno bolji Hajduk koji je kreirao nekoliko vrlo dobrih prigoda u drugom poluvremenu. Posebno lijepa je bila u 67. minuti kada se Iluridze sjurio kroz sredinu, snažno je pucao, ali je riječki golman vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.  Rijeka se probudila tek u posljednjim minutama utakmice kada je par puta opasno zaprijetila, pogotovo Krstanović u 87. minuti te u 90. minuti, ali rezultat se nije mijenjao.

Podjela bodova u jadranskom derbiju je i najpoštenija prema prikazanom na terenu. Rijeka je bila bolja u prvom, a Hajduk u drugom poluvremenu. Odličan dekor i lijepu atmosferu pokvarili su gledatelji pred početak utakmice kada su u trenucima minute šutnje za preminulog Vlatka Markovića zviždala te kasnije Armada i Torcida čiji su međusobni sukob spriječili policajci.