GOLIJADA NA KANTRIDI

Riječka rapsodija, Osijek teško stradao

12.08.2013 u 22:09

  • +6

5. kolo MAXtv Prve lige, Rijeka - Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

U ponedjeljak je na Kantridi odigrana utakmica petog kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Osijeka u kojoj su domaći nogometaši stigli do uvjerljive pobjede 5:1

Rijeka je Osijek dočekala kao momčad koja ove sezone još nije izgubila sraz kako u prvenstvu tako i u Europi, a uspješna serija je nastavljena demonstracijom sile protiv mladog gostujućeg sastava. Kekovi izabranici sjajnom i, što je najvažnije, efikasnom predstavom razveselili su oko šest tisuća navijača koliko ih se pojavilo na Kantridi.

Rijeka je od početka pritisnula, a kako su minute prolazile, strašljivi Osijek je sve teže odolijevao napadima goropadnih domaćih nogometaša. Pitanje pobjednika bilo je riješeno od 11. do 22. minute kada je gostujuća družina čak tri puta morala po loptu u mrežu.

Kod prvog pogotka bilo je i malo sreće za domaćina, jer je Kvržić pucao, lopta je pogodila Benka te promijenila smjer i prevarila Mikulića. U 20. minuti Alispahić je iskoristio idealnu Sharbinijevu asistenciju, a dvije minute kasnije i poklon osječke obrane za nevjerojatnih 3:0.

Rijeka je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika


Tek nakon toga su i gosti pokazali zube, ali do odmora su puno izglednije bile prilike Riječana (Benko, Sharbini, Lešković) koji su mogli 'unakaziti' izgubljene mladiće iz Gradskog vrta.

Drugi dio krenuo je najboljom situacijom za Osijek, ali je Barišić nakon kornera glavom zatresao vratnicu. Nije dugo trebalo čekati na ubojit riječki odgovor.

Boras je u 58. minuti s desne strane ubacio za Benka koji je iz blizine iz drugog pokušaja svladao nemoćnog Mikulića za 4:0. Uskoro su domaći nogometaši mogli i do petog pogotka, ali Kvržić nije bio precizan.


Posljednjih 25 minuta tempo je malo posustao, Rijeka je sigurno kontrolirala utakmicu, a golovi su i dalje padali.

U 84. minuti gosti su preko talentiranog tinejdžera Lulića stigli do počasnog pogotka, a u 89. je uzvratio Pokrivač lijepim udarcem s oko 25 metara za konačnih 5:1.

Ovom pobjedom Rijeka je stigla na diobu drugog mjesta s Dinamom (11 bodova), sa samo jednim bodom manje od vodeće Lokomotive, dok je Osijek ostao osmi sa samo tri boda iz pet utakmica.

I u drugom dijelu su padali golovi i promašivale se prilike