EHF Europska liga

Rukometaši Sesveta debitirali u Europskoj ligi i doživjeli poraz od čak 17 razlike

08.10.2024 u 21:05

Bionic
Reading

U jednoj od najvećih utakmica u povijesti kluba, Sesvete su u prvom kolu EHF Europske lige poražene 42:25 (21:17) na gostovanju kod Flensburga. Naš je predstavnik pružio dobar otpor, ali više od časnog poraza protiv nadmoćnijeg protivnika ipak nisu mogli

Rukometaši Sesveta sjajno su ušli u utakmicu i u tri navrata vodili dva gola razlike (2:0, 3:1 i 4:2). Flensburg je tada ubacio u brzinu više i pokazao zašto su vodeća momčad Bundeslige i jedni od glavnih favorita za osvajanje naslova EHF Europske lige. Serijom 7-2 pobjegli su na tri gola prednosti.

Sredinom poluvremena, Flensburg je stigao i do velikih +5, ali se Sesvete nisu predavale. Do kraja prvih 30 minuta su uspjeli smanjiti na -3 i doći do napada za -2. Na kraju to nisu realizirali te se na predah otišlo s 21:17 za domaćine.

U drugom dijelu kvaliteta domaćina je sve više dolazila do izražaja te je razlika postepeno rasla sve dok se nije zaustavila na 17.

Najbolji u redovima Sesveta bili su Davor Gavrić i Patrik Hršak s pet golova. Treba spomenuti i golmana Filipa Perića, koji je skupio osam obrana. August Baskar Pedersen predvodio je Flensburg s deset zabijenih golova.

Unatoč porazu, ne treba previše očajavati. Za većinu naših igrača ovo je bila najveća utakmica u njihovoj karijeri te smo stavili Sesvete na rukometnu kartu Europe.

Prolaz će tražiti u preostalih pet kola, a poglavito u utakmicama protiv Tatabanye i Karvine.

Sesvete u 2. kolu, 15. listopada, dočekuju baš mađarsku Tatabanyu.