TRIJUMF NA OTVARANJU

SAD i brojne vratnice nisu zaustavili moćnu Hrvatsku

22.07.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni Hrvatska je u prvom kolu skupine B svladala SAD 9:7 (1-1, 2-2, 3-1, 3-3)

Aktualni olimpijski prvaci uspješno su startali na Svjetskom prvenstvu. Na otvaranju natjecanja srušena je reprezentacija SAD-a pa su ovom pobjedom hrvatski vaterpolisti praktički osigurali prvo mjesto u skupini, jer u sljedećim dvobojima Kanada i JAR ne bi trebale biti ozbiljnija prijetnja.

U susretu protiv SAD naši igrači krenuli su pogotkom Sukna, ali čudan sudački kriterij kod isključenja i velik broj pogođenih vratnica hrvatskih vaterpolista bili su najveći razlog što odmah u uvodu nismo slomili protivnika.

Nakon prve izjednačene četvrtine (1:1) i u drugoj smo gledali sličan scenarij. Opet smo poveli, sada golom Obradovića, no Amerikanci su preokrenuli na 2:3. Srećom, Obradović je još jednom pogodio pa se na odmor otišlo sa 3:3.


U nastavak je Hrvatska ušla impresivno, obrana je i dalje bila na visokoj razini, ali proradio je napad. Prvo je zabio Joković pa Dobud i nakon toga Muslim za sjajnih 6:3, a u zadnjih osam minuta smo prenijeli prednost od dva gola (6:4).

Odlični Dobud se u zadnjoj četvrtini opet upisao u strijelce za 7:4. Amerikanci se nisu predavali, smanjili su na 7:5, ali je dvije minute prije kraja Muslim 'bombom' iz daljine (8:5) potvrdio kako bodovi pripadaju Hrvatskoj. Do kraja su Amerikanci zabili još dva, a Hrvatska jedan (Paškvalin) za konačnih 9:7.