SUPERSPORT HNL - 1. KOLO

Šafarić traži 'osvetu' protiv Vidovića; evo gdje gledati utakmicu Gorice i Varaždina

03.08.2024 u 11:41

Bionic
Reading

Dinamo i Istra 1961 u petak su otvorili novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige. I odmah smo vidjeli odličnu predstavu, s čak pet golova. Nadamo se da će i današnji nastavak, odnosno ogled Gorice i Varaždina (21 sat, MAXSport 1, MAXtv), biti jednako sadržajan

GORICA - VARAŽDIN (21 sat, MAXSport 1, MAXtv)

Prvo kolo nastavlja se ove subote, utakmicom u Velikoj Gorici, gdje će Gorica dočekati Varaždin. Oba trenera, Rajko Vidović te Nikola Šafarić ostali su na svojim pozicijama, a u jedinom međusobnom prošlosezonskom srazu, Vidović je bio uspješniji, svladavši Varaždin na njegovom stadionu 4:2.

Inače, Vidović je na klupu Gorce sjeo u zadnjih devet kola prošle sezone, upisavši tri pobjede, jedan remi i pet poraza.

'Trebalo bi mi desetak kola da mogu povlačiti prave paralele, ali činjenica je da je momčad dosta promijenjena. Dobili smo dosta mladosti, ali i četvoricu iskusnijih. Gledajući ovih šest prijateljskih utakmica iza nas, rekao bih da smo dosta življi, dosta kompaktniji, ali uvijek treba biti svjestan da su pripremne utakmice jedno, a natjecateljske nešto sasvim drugo. I zato ćemo odgovor na pitanje o razlikama zapravo dobiti tek nakon nekoliko prvih utakmica', rekao je trener Vidović.

Ali vremena za čekanje nema, danas je na rasporedu Varaždin.

'Prve utakmice uvijek su neizvjesne, teško je znati što očekivati, ali mi vjerujemo u sebe. Kao što smo dosta mijenjali mi, dosta je mijenjao i Varaždin, ali sudeći prema utakmicama iz pripremnog perioda, i dalje će Varaždinci igrati na sličan način. Opet imaju dobru momčad, poznatu po lijepom nogometu. Sigurno će doći ovdje sa željom da nas pobijede, ali ja ću tražiti od svoje momčadi da se nikoga ne bojimo, a kad igramo doma, da napravimo baš sve da dobijemo utakmicu. Bit će teško i neizvjesno, ali vjerujem u nas i u naš rad. I vjerujem da ćemo nastaviti i u prvenstvu na tragu onoga što smo pokazivali tijekom priprema', kazao je Rajko Vidović i zaključio u jednoj rečenici:

'Veselim se početku prvenstva, dobro smo radili i spremni smo, jedva čekam da krenemo'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Varaždin je u posljednjoj pripremnoj utakmici pobijedio saudijski Al Raed 5:1, što je dodatno podiglo razinu optimizma u redovima gostujućeg sastava.

'Ostvarili smo odlične rezultate u pripremnim susretima što nam je veliki poticaj za naprijed i s dobrom atmosferom dočekujemo prvo kolo. Imamo nekih sitnih ozljeda za koje se nadam da će biti sanirane do subote i da ćemo kompletni dočekati gostovanje u Velikoj Gorici', rekao je uoči utakmice trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

'Teško je bilo kome postići pet golova, mi smo to u subotu uspjeli, a osim toga još smo imali barem pet prilika za postizanje pogotka. Raduje me efikasnost i forma prednje linije, napadača, cijela je momčad dosta čvrsta i kompaktna tako da moramo biti zadovoljni. Opet imamo dobru, mladu, poletnu momčad, a mišljenja javnosti su podijeljena. Neki predviđaju da ćemo se boriti za ostanak u ligi, a drugi nas vide kao stabilnog prvoligaša i da ćemo biti dobri. Očekujem da budemo stabilni, da imamo sigurnost i da, ako nam se ukaže prilika, postignemo što je moguće bolji plasman. Svima nam je u klubu cilj da budemo stabilni prvoligaš i da uzmemo poziciju u sredini tablice',naglasio je Šafarić.