nije mu lako

Sahiti se oprostio od Hajduka na Instagramu: Žao mi je što nismo osvojili prvenstvo...

31.08.2024 u 14:02

Bionic
Reading

HSV je u početku želio dovesti Sahitija na posudbu s opcijom otkupa, ali Hajduk nije bio zadovoljan tom ponudom jer im je bio potreban novac za funkcioniranje kluba.

Emir Sahiti (25) jučer je napustio Hajduk i potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem HSV-om. Vrijednost transfera iznosi 1,2 milijuna eura, od čega 20% pripada njegovom bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije. Osim toga, Hajduk je osigurao pravo na 15-20% iznosa budućeg Sahitijevog transfera.

Sahiti je u Hajduk stigao 2018. godine i od tada je odigrao 121 utakmicu za prvu momčad, postigavši 18 golova i upisavši 16 asistencija. Tijekom svog boravka u klubu, dvaput je osvojio SuperSport Hrvatski kup. Njegov ugovor s Hajdukom trajao je do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt je procijenio njegovu vrijednost na 2,3 milijuna eura.

Pregovori oko Sahitijevog transfera trajali su nekoliko dana. Hajduk je inicijalno tražio tri milijuna eura, ali nakon pregovora postignut je kompromis na iznos od 1,2 milijuna eura.

  • +19
Istra 1961 - Hajduk (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Nakon odlaska, Sahiti se oprostio od kluba i navijača emotivnom objavom na Instagramu:

'U Hajduk sam došao 2018. godine. Znao sam da dolazim u veliki klub, ali sam tek u godinama koje sam proveo u klubu shvatio koliko je velik, a posebno nakon osvajanja prvog kupa kojeg ću uvijek pamtiti. Žao mi je što nismo osvojili prvenstvo, uvijek ću žaliti zbog toga.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Želim biti iskren i reći da je nakon svih godina ipak došlo vrijeme da se profesionalno rastanemo. U srcu se nećemo rastati nikada i u meni će Hajduk uvijek imati najvećeg navijača. Hvala navijačima za podršku koju su nam davali kroz sve godine koje sam proveo u Hajduku. Hvala djelatnicima u klubu za lijepih zajedničkih šest godina. Hvala mojim suigračima za sve na terenu i izvan njega. Za vas imam samo jednu poruku: 'svaka mi čast'.'