CARICA

Sandra Elkasević ispunila obećanje mami, a onda se sjetila junaka dana

02.08.2024 u 23:35

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević u prvom je pokušaju kvalifikacijskog natjecanja bacila disk do 65,63 m te izravno izborila plasman u svoje četvrto olimpijsko finale, a jedina bolja od nje bila je Amerikanka Valarie Allman sa 69,59 m.

Ulazak u finale ispao je lakši nego se očekivalo. Potpuno bez stresa.

'Možda je tako izgledalo, imali smo zagrijavanje vani na pomoćnom stadionu, prva dva hica nisu bila kako sam očekivala. Dobro sam se osjećala, ali sam osjećala i strah. Nisam se htjela puno potrošiti, nego spremiti za finale u ponedjeljak, mami sam obećala da ću baciti normu. Još jedne kvalifikacije odrađene glatko i novo olimpijsko finale', rekla je Sandra Elkasević za HRT.

'Bio mi je cilj biti najbolja u svojoj skupini, što i jesam. Jesam li gledala drugu skupinu? Jesu li one gledale mene? Ne želim se opterećivati protivnicama. Neka bacim 70 metara pa budem 17., bit ću zadovoljna. Ovo mi je falilo u Tokiju, to te nosi kroz cijelo natjecanje. Takav je bio i London. I čestitke braći Sinković, najbolji ste na svijetu', nastavila je.

'Sad me čeka odlazak u selo, odmor i terapije. Sutra imam lagani trening, prekosutra radim glavni tonus za natjecanje, u ponedjeljak se dobro naspavati i bit će spremno za finale. Nabavili smo si klimu i svoje madrace, ne mogu nam Francuzi ništa', u veselom tonu zaključila je Sandra Elkasević.

Nažalost, Marija Tolj je i u drugom nastupu na olimpijskim igrama ostala bez nastupa u finalu, jer je u kvalifikacijama bacila skromnih 59,87 m, što je bilo dovoljno samo za 22. mjesto u konkurenciji 30 bacačica.