supersport hnl

Saša Bjelanović kažnjen zbog komentara na suđenje utakmice Istre 1961 i Dinama

23.10.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 10. kola. Uz već tradicionalne novčane kazne klubovima, kažnjen je i sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović

Sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović je u razgovoru za Sportske novosti komentirao suđenje na utakmici s Dinamom. Posebno je bio kritičan glede glavnog suca Darija Bela.

'Što se desilo Belu da tako očito pokušava pomoći Dinamu, ne znam. Znam da današnja uprava Dinama se apsolutno želi distancirati od 'prošlih' vremena i imaju gospodskije načine ponašanja i rada, tako da si ne bismo nikad dopustili praviti ikakav pritisak na sudačku organizaciju. Možda se u Belu koji je malo stariji sudac aktivirao mehanizam iz donedavnih vremena, kad se znalo kako i na koji način pomoći potrebnom u nevolji. Mislim da je Dinamo jučer zahvaljujući našoj dobroj igri itekako bio u nevolji', kazao je među ostalim Bjelanović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

10. kolo SuperSport HNL-a, Istra 1961 - Dinamo 2:2 (sažetak utakmice) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS

A danas je saznao kaznu za svoj 'verbalni delikt'.

'Kažnjava se Saša Bjelanović, sportski direktor NK Istra 1961, zbog toga što je nakon prvenstvene utakmice 10. kola Istra 1961 - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, a na temelju podnesene prijave povjerenika za natjecanje SuperSport HNL-a, što je objavljeno 20. listopada 2024. na portalu sportske.jutarnji.hr kao i u tiskanom izdanju Sportskih novosti 21. listopada 2024. godine, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova (u daljnjem tekstu: Kodeks) pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS-a izriče novčana kazna u visini od 1000 eura', stoji u pojašnjenju odluke disciplinskog suca SuperSport Hrvatske nogometne lige Alana Klakočera.

Standings provided by Sofascore