POTPISAO ZA PARTIZAN

Sin slavnog Hrvata odlučio: 'Igrat ću za Srbiju'

20.08.2024 u 19:12

Bionic
Reading

Mario Nakić, sin slavnog hrvatskog košarkaša Ive Nakića, sinoć je predstavljen kao novi igrač beogradskog Partizana.

Dan nakon predstavljanja novi košarkaš Partizana u intervjuu za Alo otkrio je da će igrati za reprezentaciju Srbije ako dobije poziv izbornika Svetislava Pešića.

'Oduvijek se vodila ta priča hoću li igrati za Srbiju, a ja sam samo mislio da još uvijek nije vrijeme za to, jer sam bio mlad igrač. I sada možda nije vrijeme za to, jer tek trebam zaslužiti poziv, ali ako ga budem dobio, odazvat ću se', rekao je Mario Nakić.

Ivo Nakić je seniorsku karijeru započeo u Ciboni, u koju se na jednu sezonu vratio 1992. nakon šest godina u Partizanu. Poslije je igrao u inozemstvu, a jednu je sezonu proveo i u rodnoj Rijeci. Od završetka karijere 2001. živi u Beogradu, gdje se iste godine rodio Mario. Ivo je trostruki prvak Europe. Dva puta se penjao na krov Europe s Cibonom (1985. i 1986.) i jednom s Partizanom (1992.).

Mario je sa 14 godina otišao u Real i kao MVP turnira odveo Madriđane do naslova juniorskog prvaka Europe. Međutim, seniorska karijera mu se nije razvijala kako se očekivalo. Nosio je dres Oostendea, Andore i Igokee.