igra srcem, misli glavom

Srbin porukom Zadranima školovao razuzdane brončane sunarodnjake

12.08.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Samo dva dana nakon osvojenog naslova prvaka Hrvatske sa Zadrom Arijan Lakić je pronašao novi klub. Željko Obradović i Partizan su igrača kojeg je Danijel Jusup od anonimnog igrača uzdignuo do euroligaške razine pozvali u svoje redove.

Naravno, Jusup je samo prepoznao i usmjerio Lakića, a on izbrusio svoj talent, poštivao trenera i hijerarhiju u klubu i munjevito napredovao do nositelja igre.

Gotovo tri mjeseca nakon rastanka sa Zadrom Lakić se oglasio na Instagramu. Njegov odlazak je rasplakao Danijela Jusupa, a kada se malo zavrti film unatrag i samog Lakića.

Naime, nakon što je sa Zadrom stigao do obrane naslova prvaka Hrvatske, a osvojio je i i Kup Krešimir Ćosić, Lakić je dok je davao izjavu na parketu pred oduševljenom masom razdraganih navijača zaplakao. Sad je jasno. On je u tom trenutku zna da je rastanak. Navijači su saznali dva dana kasnije.

Lakićevu izjavu i suze možete pogledati ovdje (na 2:32 od početka videa Diadora TV)

U svojoj Instagram objavi Lakić se obratio bivšim suigračima i stožeru i navijačima Zadra:

'Inače nisam osoba koja piše ovakve stvari u objavama, ali dugo sam razmišljao i shvatio da zaslužujete još jedno veliko hvala. Hvala svim mojim suigračima, svim trenerima i svakoj osobi u stručnom stožeru i klubu koji su vjerovali u mene, koji su vjerovali u zajednički rad i trud te u to da se velikim radom dolazi do velikih stvari i velikih pobjeda. Zato ću vam uvijek biti zahvalan. Posebno hvala i vama, navijačima, koji ste vjerovali u nas, bodrili nas na svakoj utakmici, u teškim trenucima, u svakoj pobjedi i svakom porazu. Bez vas ovo nikad ne bih doživjeli ni kao ekipa, ni ja kao košarkaš. Hvala vam, od srca hvala što sam u ove dvije godine naučio toliko puno da ponekad ni sam nisam svjestan toga. Sve lijepe uspomene ostat će mi zauvijek u srcu i nadam se da će ih biti još puno u budućnosti jer vi to zaslužujete', napisao je Ari, Aco, Laki... 

U komentarima navijači Partizana mahom Lakiću šalju izraze dobrodošlice, a Zadru žele puno sreće u daljnjem radu, dok navijači Zadra sjajnom košarkašu uzvraćaju s komplimentima.

Arijan Lakić, dečko iz Beograda, Srbin koji korijene vuče iz zadarskog zaleđa, svojim je igrama i ponašanjem pokazao kako sport treba koristiti kao most koji spaja. Ujedinio je navijače dva velika kluba s prostora bivše Jugoslavije i ostavio na brisanom prostoru one koji se nakon velebnog uspjeha na Olimpijskim igrama i osvojene bronce naslađuju pjevajući pjesme koji vrijeđaju, dijele i u konačnici najviše štete donose njima kao sportašima. Lakić je postao miljenik navijača Zadra, a jednako zdušno će ga podržavati i navijači Partizana jer Arijan igra srcem i misli glavom.