sukob s izbornikom

Šok u Belgiji; dvije najveće zvijezde odbile igrati za reprezentaciju

04.10.2024 u 07:25

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Belgije doživjela je težak udarac uoči utakmica Liga nacije protiv Italije i Francuske

Kevin de Bruyne i Romelu Lukaku odlučili su kako se neće odazvati izborniku Domenicu Tedescu za utakmice Lige nacija protiv Italije (10. listopada) i Francuske (14. listopada), a time su samo produbili velike probleme koji već neko vrijeme potresaju belgijsku reprezentaciju.

Obojica su jasno dali do znanja kako ovo nije definitivno zbogom te da će biti na raspolaganju reprezentaciji do SP-a 2026. godine, ali njihov nedolazak je jasan znak koliko je izbornik Tedesco narušio odnos s najboljim igračima.

Još je ranije golman Thibaut Courtois nakon svađe s izbornikom poručio kako se neće vraćati u reprezentaciju dok je Tedesco na klupi 'Crvenih vragova', a sada su mu se - bar privremeno - pridružili De Bruyne i Lukaku.

Lukakua nije bilo u reprezentaciji ni u rujanskom okupljanju, a njegov nedolazak je tada objašnjen kako pokušava riješiti svoj transfer u Napoli.

De Bruyne s druge strane je bio u reprezentaciji na prošlom okupljanju, ali je izazvao kontroverzu javnim istupom nakon poraza od Francuske gdje je prozvao suigrače.

Belgijski mediji su nagađali kako bi to mogla biti naznaka njihovog povlačenja iz reprezentacije, a hoće li će do toga i doći vidjet će se vrlo uskoro...