psk_2

katastrofalne vijesti

Šok za Francuze; Mbappe slomio nos i trebao je na operaciju. Ali ipak ostaje na Euru!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.06.2024 08:27
  • Objavljeno 18.06.2024 u 08:26
Bionic
Reading

Iz Francuskog nogometnog saveza su potvrdili kako je njihov najbolji nogometaš Kylian Mbappe na utakmici protiv Austrije doživio tešku ozljedu nosa koji je slomljen. Mbappe je odmah prevezen u bolnicu u Düsseldorfu, ali je navodno odbio operaciju

U samoj završnici utakmice između Austrije i Francuske Kylian Mbappe je u jednom skoku za loptu glavom silovito udario u rame austrijskog stopera Kevina Dansa.

Udarac je bio toliko snažan da je Mbappe slomio nos. Odmah se vidjelo da nije dobro, Mbappe je sjeo na travnjak, bilo je tu puno krvi koju liječnici francuske reprezentacije nisu mogli zaustaviti. Izveli su ga izvan terena, a on je odmah krenuo nazad u igru iako je bilo očito da mu je nos pomaknut.

Zbog toga je zaradio i žuti karton, španjolski sudac Jesus Gil Manzano kaznio ga je jer nije dobio njegovu dozvolu za ulazak na teren, a uz to mu je i dres bio krvav, a to je suprotno pravilima igre!

  • +10
Kylian Mbappe ozljeda, EURO 2024.; 17.6.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville/ZUMA Press Wir / Shutterstock Editorial / Profimedia

Francuski izbornik Didier Deschamps odmah ga je izvadio iz igre, a L'Equipe otkriva kako je Kylian Mbappe nakon utakmice sa stadiona kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Düsseldorfu na dodatne preglede. Liječnici su mu navodno predložili hitnu operaciju, ali Mbappe je odbio te se tijekom noći priključio suigračima.

Da je situacija s Mbappeom loša potvrdio je i sam Deschamps.

'Ne znamo još točno o čemu se radi. Mogu samo reći da njegov nos uopće ne izgleda dobro. To je svakako negativna vijest nakon ove utakmice', kazao je Deschamps koji nije želio prognozirati je li ovo kraj za Mbappea na ovom Euru.

  • +39
Austrija - Francuska, EURO 2024.; 17.6.2024. Izvor: EPA / Autor: Leszek Szymanski

Francuski mediji pak navode kako Mbappe možda i nije izgubljen za ostatak Eura. Ako sve prođe u najboljem redu i ne bude dodatnih komplikacija, za oporavak nakon takvog loma nosa je potrebno oko dva tjedna. Dobije li dozvolu liječnika, Mbappe bi mogao zaigrati sa zaštitnom maskom (kakvu je nosio i naš Joško Gvardiol!) već u četvrtfinalu ili polufinalu ako 'tricolori' doguraju do same završnice.

No, za sada su to samo nagađanja, sigurno je tek da je Mbappe doživio tešku ozljedi i nitko normalan neće bespotrebno riskirati njegovo zdravlje.

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak Fabrizio Romano je objavio kako je potvrđeno da je Kylian Mbappe slomio nos, ali za sada najvjerojatnije neće ići na operaciju. Čeka dodatne konzultacije s liječnicima i nada se da će biti spreman za utakmicu u petak (21. lipnja, 21 sat) kad Francuzi igraju protiv Nizozemske.

Kasnije je potvrđeno kako se Mbappe vratio u kamp Francuske i igrat će sa zaštitom maskom. Dakle nakon drame i konzultacija za njega Euro ipak nije izgubljen!

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal