KUĆNI PRITVOR

Šok za obitelj ubijene Reeve; Pistorius izlazi iz zatvora!

08.06.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Oscar Pistorius, južnoafrički atletičar osuđen za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp na pet godina zatvora, većinu kazne odslužit će u kućnom pritvoru

Nakon dugog suđenja višestruki paraolimpijski pobjednik je 21. listopada prošle godine dobio kaznu od pet godina zatvora iako je tužiteljstvo tražilo minimalno desetogodišnju kaznu.

Sada je odvjetnički tim ostvario još jednu veliku pobjedu za svojeg klijenta jer je preporučeno da on nakon deset mjeseci provedenih u zatvoru od 21. kolovoza boravi u kućnom pritvoru i radi za opće dobro (o tome se nagađalo odmah nakon presude, kada je dobio pet godina zatvora).

Nakon ovakve odluke (čeka se službena potvrda, no to po svemu sudeći izgleda kao formalnost) na društvenim mrežama su se mogle pročitati brojne kritike na račun južnoafričkog suda te to da je 'novac odradio svoju ulogu'.

Najteže će zasigurno biti obitelji ubijene Reeve Steenkamp, i ranije razočaranom blagom kaznom za čovjeka koji im je zauvijek oduzeo kći hicima iz pištolja.

Podsjetimo, Pistorius je ubio Reevu Steenkamp pucajući kroz zatvorena vrata na Valentinovo 2013, a atletičar se branio govoreći da je mislio kako je riječ o provalniku.