KAKO JE NASTAO SUKOB

Sopić progovorio o sinu bogataša zbog kojeg se sukobio s Miškovićem; evo što je sve otkrio

21.08.2024 u 16:49

Bionic
Reading

Željko Sopić prošlog tjedna smijenjen je s pozicija trenera Rijeke, a ta odluka iznenadila je mnoge budući da je Sopić prošle sezone odveo momčad do drugog mjesta i finala Kupa.

Otkriveno je da je sukob Sopića i gazde Rijeke Damira Miškovića počeo početkom godine oko Stevena Juncaja, 26-godišnjeg Amerikanca crnogorskih korijena.

Veća priča od Stevena njegov je otac američki milijunaš George Juncaj. Priča se kako je s njim Mišković bio u pregovorima da s kapitalom uđe u Rijeku, a da je neka sponzorstva Amerikanac već dao. Na zimskim pripremama Sopić je za međusobnu trening utakmicu podijelio kadar u dvije ekipe i igračima dao markere. Juncaja je poslao na stranu i rekao: 'Ti si prekobrojan, ti ne igraš'. Čak ni na treningu nije ga stavio u B momčad. Steven je poludio, odletio u Ameriku i javio se: 'Rijeko, ne vraćam se više'. A to je bila i očeva poruka. Mišković je tada eksplodirao na Sopića.

Sada je Sopić u intervjuu za Germanijak progovorio o toj situaciji i Juncaju.

'Ja stvarno mislim da nije floskula kada kažu da je sport najzdravija grana našeg društva. No, kakvi bi mi bili ljudi kada bi rezali tu granu? Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska. Za nešto. I sve je to u najboljem redu, do trenutka kada sam shvatio da to nije kvaliteta za Rijeku. Ljudi, ovo je Rijeka a ne neki bezvezni klub. Rijeka', rekao je Sopić pa nastavio.

'I došli smo u situaciju kada je mladić trebao dobiti neku minutažu. Jesam li ja tvrd trener ili nisam, manje je važno. No, ja ne bih bio ja da kod mene ne igraju najbolji. Kakvu bih ja poruku poslao svojim igračima u kabini: “Ako ste imućni i utjecajni, onda ćete igrati. Ako niste, onda ćete biti po strani”. I sada svi žele objasniti javnosti da Sopić nije podoban jer je odlučio da neće staviti u igru čovjeka koji niti po jednom kriteriju to ne zaslužuje. Zašto da ga stavim? Da se svi poslije pravimo glupima i slijepima pored zdravih očiju? Zar doista mislite da su navijači glupi pa ne vide da igrač te kvalitete ne može igrati na razini Rijeke. To se vidi iz aviona. Svi igrači u svlačionici to vide. I zašto ja sada trebam to nekome lamentirati. Nisam se htio dovesti u situaciju da moram nekome tko se trudi na treningu i ima kvalitetu da bude s nama objašnjavati da mora biti vani jer netko drugi mora igrati. I ne vidim problem u tome. To je moje mišljenje koje sam rekao i Raić-Sudaru i Miškoviću i Šćulcu. To je bilo dva dana prije nastavka prvenstva i one čuvene utakmice protiv Gorice na snijegu i ledu. Dao sam im tada mandat na raspolaganje. Ne zanima me tko je predsjednik, moj obraz, gospodo, nije na prodaju. I točka.'