ZAVRŠNI JURIŠ

Spektakl u borbi za jesenski naslov: Futsal Dinamo u Ciboni

25.11.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Iza futsal Dinama iznimno je emotivan i uspješan tjedan. Lijepa revija u Vukovaru i preuzimanje vrha ljestvice u Rugvici ostaju samo lijepe uspomene, igrači i navijači okreću se danima u kojima treba potvrditi - polusezonu iz snova

Do prije manje od tri mjeseca MNK futsal Dinamo bio je samo ideja, a danas je najugodnije sportsko iznenađenje ove jeseni. Svaka utakmica je zasebna priča, ali prošloga tjedna odigrane su dvije vanserijske. Prvo revija u Vukovaru s vinkovačkom Aurelijom, a zatim i uvjerljivi trijumf u Rugvici kojim je Dinamo preuzeo vrh 2. HMNL sjever i nastavio prvoligaški juriš.

Daleko više od pobjede u Vukovaru pamtit će se emocije koje je Dinamo i njegovi navijači (ponovilo se!) donio u grad, a za uzvrat su od domaćina dobili posebne tenisice iz tvornice Borovo, poklon kojim su se hvalili još danima. Tri dana kasnije u Rugvici, brojali su se samo golovi i nakon uvjerljivih 7:3 Dinamo je potvrdio da je trenutno najjača momčad u ligi. Lijep tjedan zaokružen je druženjem s najmlađim navijačima u nedjelju West Gateu, no od uspomena se ne živi.

Pred Dinamom je (nakon što su izbacili prvoligaša Marof) u srijedu u 18.45 sati u Podsusedu ogled četvrtfinala kupa skupine sjever protiv Kozakiva, a u ponedjeljak u 21 sat i zadnji ligaški ogled polusezone protiv Patriota. Taj će dvoboj biti odigran u Draženovom domu (Ciboni), što implicira i nove razmjere navijačkog spektakla najpozitvnije zagrebačke sportske priče ove jeseni.

'Izuzetno nam je drago što su određene nesuglasice i nesporazumi s Ustanovom za upravljanje sportskim objektima našeg grada riješene te što su gradske institucije prepoznale našu vrijednost i doprinos razvoju sporta u gradu. Trudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje onako kako najbolje znamo - trudom, radom i zalaganjem', rekao je Mate Čuljak, trener malonogometnog kluba Dinamo.

Kozakiv je jedina momčad (2:2 u gostima) koju Dinamo nije pobijedio u službenoj utakmici, a Patrioti (protiv kojih Dinamo ima mogućnost izboriti naslov jesenskog prvaka) zadnja momčad iz lige protiv koje još nisu igrali... U obje utakmice Dinamo je domaćin, a ulaznice se standardno prodaju (za djecu je ulaz besplatan) po cijeni od 20 kuna.

'Ova utakmica trebala bi biti prava prilika za proslavu naslova jesenskog prvaka, a nigdje na svijetu ne postoji bolje mjesto za to od prekrasne dvorane koja nosi ime najvećeg hrvatskog sportaša. Uvjeren sam kako će naša suradnja biti uspješna te će Futsal Dinamo i u budućnosti nastupati u Draženovoj dvorani', rekao je Matija Đulvat, kapetan momčadi.

Posljednji ogled Dinama u podsusedu donio je tijesnu pobjedu nad Agramom