SRBIJA - ŠPANJOLSKA 0:0

Srbi poludjeli na svoje zvijezde: 'Zašto ste nam lagali?'

06.09.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Desetkovana Srbija na startu Lige nacija odigrala je 0:0 protiv europskog prvaka Španjolske.

Srbija je igrom oduševila navijače iako izbornik Dragan Stojković nije mogao računati na neke od najvećih zvijezda. Stojkoviću se nisu odazvali Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Mitrović i Milinković-Savić su javili da su ozlijeđeni, a Vlahović da ima obiteljske probleme. To je iživciralo navijače koji smatraju da navedeni trojac bojkotira izbornika i reprezentaciju, posebno nakon što su se pojavile fotografije iz Saudijske Arabije na kojima se vidi kako Mitrović i Milinković-Savić treniraju bez problema.

'Mitre i Sergeju, zašto ste nam lagali?', pita se srpski Kurir nakon sinoćnje utakmice.

'Neshvatljivo je da netko bojkotira reprezentaciju, a da ne izađe pred javnost i otvoreno kaže zašto. Imamo jednu reprezentaciju, jednu zemlju, jednu himnu, jedan grb, jednu zastavu... Ne igra se za izbornika, već za zemlju koja ti je dala sve, preko koje si se prodao i zaradio ogroman novac. Nije pun novčanik mjerilo koliko vrijediš, već postupci na terenu i izvan njega, tvoj odnos prema narodu koji te voli', piše Kurir.

'Uživanje je bilo gledati golmana Predraga Rajkovića kako vadi lopte koje su svi vidjeli u mreži, kako Strahinja Pavlović igra hrabro, kako Veljko Birmančević guli koljena i traži podršku publike, kako tinejdžer Kosta Nedeljković igra kao da ima 50 utakmica u dresu Srbije, a ne da debitira... Ma, nije bilo slabe karike u redovima Srbije. Šteta je samo što nismo pobijedili, a mogli smo. Luka Jović imao je šansu utakmice. Nažalost, nije mu se dalo, promašio je zicer. Ali, vratit će mu se. Nema sumnje, jer je pošten', zaključuje srpski list.

Bijesni su i navijači na društvenim mrežama.

'Bolje dati mladima šansu nego uvrijeđenim zvijezdama', 'Ovako se gine za Srbiju. Mitrović, Vlahović i SMS se ne trebaju ni vraćati', 'Ovaj dvojac iz Saudijske Arabije nikad više ne treba igrati', 'Nemojte više zvati one manekene', samo su neki od komentara ljutitih navijača.