OLIMPIJSKO SREBRO

Srbija slavi Hrvaticu i daje joj 100 tisuća eura: 'Napravila čudo i donijela medalju'

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 12:23
  • Objavljeno 10.08.2024 u 12:18
Bionic
Reading

Aleksandra Perišić osvojila je treću medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Perišić je u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma bila srebrna.

U Srbiji kao ključnu osobu za razvoj karijere 22-godišnje Aleksandre navode hrvatsku trenericu Petru Butalu. 'Borila se za Hrvatsku, došla u Beograd zbog ljubavi, a Srbiji donijela medalju na Olimpijskim igrama', piše Telegraf u tekstu o Butali, dok Kurir piše da je Hrvatica napravila čudo od djeteta i tako donijela Srbiji medalju.

Petra je bivša hrvatska tekvandoistica koja se svojevremeno zbog ljubavi preselila u Beograd. Udala se za Predraga Kovačića, bivšeg srpskog tekvandoista i osnivača TK Azija. U tom klubu ponikla je Perišić.

'Nakon nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumjeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa što bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je pun oscilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumijemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno', rekla je Petra.

Aleksandra i Petra su sebi osigurale sjajan iznos kojim Srbija nagrađuje sve koji toj zemlji donesu odličja s Olimpijskih igara. Perišić i Butala Kovačić će tako za olimpijsko srebro dobiti po 100 tisuća eura.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal