ne pamtimo ga po dobrom

Sudio je u katastrofi Dinama u Solunu, a sada debitira u Ligi prvaka na Maksimiru

30.09.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Dinamo i Monaco odigrat će u srijedu u 21 sat na Maksimiru utakmicu 2. kola UEFA Lige prvaka.

Glavnu sudačku dužnost preuzet će 39-godišnji Nijemac Harm Osmers, uz pomoćnike Dominika Schaala i Stefana Luppa, dok će četvrti sudac biti Florian Exner. VAR sobu nadgledat će Christian Dingert, uz asistenta Johanna Pfeifera.

Osmers je iskusni sudac s više od sto utakmica u njemačkoj Bundesligi, gdje je debitirao 2016. godine. Iako mu je ovo prvi nastup kao sudac u Ligi prvaka, iza sebe ima iskustvo vođenja europskih utakmica. Sudio je pet utakmica u Europa ligi, šest u Konferencijskoj ligi te jednu u pretkolima Lige prvaka.

Zagrebačkom klubu već je sudio prošle sezone, u uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige, gdje je Dinamo pretrpio težak poraz od PAOK-a s rezultatom 5:1, što je značilo kraj njihovog nastupa u Europi. Ovo će biti drugi put ove sezone da Dinamu sudi sudac-debitant u Ligi prvaka, nakon što je Španjolac Juan Martínez Munuera debitirao u njihovoj utakmici protiv Bayerna u Münchenu.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Monaco dolazi na Maksimir u odličnoj formi, nakon što su u prvom kolu Lige prvaka svladali Barcelonu rezultatom 2:1. U francuskom prvenstvu također bilježe dobre rezultate i drže drugo mjesto, odmah iza PSG-a. Klub iz Kneževine ove sezone pokazuje visoke ambicije u oba natjecanja, što Dinamu predstavlja veliki izazov.

Ova utakmica bit će prva Dinamova domaća utakmica u UEFA Ligi prvaka ove sezone, a navijači s velikim nestrpljenjem iščekuju sraz s Monacom.

Standings provided by Sofascore