ESPN-OV NOVINAR

Suspendiran hrvatski trener s kojim je iznenada suradnju prekinula Jelena Ribakina

03.09.2024 u 22:21

Bionic
Reading

Četvrta tenisačica svijeta, Kazahstanka Jelena Ribakina, iznenadila je nedavno odlukom o prekidu suradnje s dosadašnjim trenerom. Uslijedio je neobičan razvoj događaja

Hrvatski stručnjak Stefano Vukov radio je s njom posljednjih pet godina, a suradnja je završila samo tri dana prije početka US Opena.

'Zahvaljujem mu na njegovom radu na terenu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Hvala svima na podršci', napisala je kratko Ribakina na društvenim mrežama prilikom objave prekida suradnje.

Nakon toga Ribakina je iznenadila mnoge kad je bez borbe predala meč drugog kola US Opena Jessici Ponchet, navodeći ozljedu kao razlog.

Vukov je preuzeo vođenje karijere Jelene Ribakine u veljači 2019. godine te ju je u proteklih pet godina doveo u sam vrh ženskog tenisa. Pod njegovim vodstvom, Ribakina je postigla značajne uspjehe, uključujući osvajanje osam turnira, među kojima se ističe Wimbledon 2022. godine, te finale Australian Opena prošle godine. A koliko je napredovala? Recimo samo kako ju je Vukov preuzeo u veljači 2019. godine, a u samo godinu dana rada s njim Ribakina je napredovala iz TOP 200 do najboljih 30 tenisačica na WTA ljestvici.

No, sada je ESPN-ov novinar Craig Shapiro izvijestio na društvenoj mreži X da su mu 'pouzdani izvori' potvrdili kako je Vukov uklonjen sa službene liste WTA trenera, što sugerira da je hrvatski trener možda suspendiran.

Međutim, iz WTA još uvijek nema službene potvrde ili dodatnih informacija o suspenziji niti razlozima iste.