'modri' stoper vrlo hrabar

'Svi nas podcjenjuju, ali Dinamo je najjači klub na Balkanu'

15.08.2018 u 09:16

Bionic
Reading

Hrvatski prvak odradio je još jedan zadatak na putu do Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola još je jednom pobijedio Astanu, ovog puta 1:0 te s ukupnih 3:0 dočekao oglede protiv švicarskih Young Boysa

Dinamo je uspješno prošao i treće pretkolo kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka i pred momčadi Nenada Bjelice tek je play-off.

Iako bi mnogi, nakon totalne rekontrukcije momčadi, 'modre' već odavno otpisali, Dinamov strateg očito je vrhunski znalac te je u kratkom periodu složio resepktabilnu momčad, koja će sasvim sigurno igrati europsku jesen. Pitanje je samo u kojem natjecanju - glamuroznoj Ligi prvaka ili nešto skromnijoj Europskoj ligi.

>> Dinamu pobjeda nad Astanom osigurala bogatstvo: Evo koliko je milijuna klub već strpao u džep

  • +11
Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo - Astana Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Uspjeli smo što smo htjeli, bilo je i dosta navijača što nam je važno. Svi moramo biti zajedno, čitav Zagreb. Vjerujem da svi prepoznaju kako se borimo, kako živimo za ovaj klub. Toliko smo dobra momčad, treba nam još malo više podrške, pa ćemo možda napraviti velike stvari. Opet biti na vrhu vrhova gdje ovaj Dinamo i mora biti', rekao je stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver, igrač rođen u Bosni i Hercegovini, ali s austrijskom putovnicom, pa nastavio:

>> Oduševljeni Bjelica zaprijetio Švicarcima: Ostvarili smo cilj, a sada idemo po naš san

'Svi nas podcjenjuju, čuli smo svakakve stvari s presice, svi nas podcjenjuju, a ovo je Dinamo. Najjači klub na Balkanu, nema tu zajeban.... više. Tko god misli da ovdje može doći i sprdati se s nama, hvala mu. A mi ćemo im vraćati na ovakav način, kako su prošli Hapoel i Astana, tako će i drugi koji će nas podcjenjivati'.

Hapoel i Astana su prošlih sezona igrali ozbiljne role u grupnim fazama europskih natjecanja, a vi ste im u četiri utakmice zabili deset golova uz tri pobjede i remi...

'Ma dosta se toga promijenilo, puno sam pratio Dinamo prošlih godina kao i svi odozdo, ali držimo se zajedno kao braća, kao familija. Svi se bodrimo, kada treba damo jedan drugome po glavi, vjerujem da smo zrela ekipa i prava momčad. Pa i da ovakav Dinamo treba Zagrebu, samo neka nas podrži što više navijača. Neka budu uz nas, vesele se uz nas, ne treba oko ove momčadi biti negative. Svi daju sve od sebe, mi ne znamo drugačije. Trebamo biti zajedno, kao što smo svi bili za Hrvatsku u Rusiji. Evo, mi sada navijamo za Hajduk i Rijeku, trebamo svi biti zajedno. Ajmo svi skupa dići taj klupski koeficijent'.