KOMENTATORI HTV-A

Talijani imaju pukotine, kako ih Hrvati mogu iskoristiti?

21.06.2024 u 06:20

Bionic
Reading

Španjolska je svladala Italiju 1:0, osigurala osminu finala na Euru, a utakmicu su s pozornošću pratili hrvatski navijači. Vatrenima eventualna pobjeda nad Italijom donosi osminu finala, a mogu biti i drugi, ukoliko Albanija ne svlada Furiju u zadnjem kolu.

Nakon utakmice, komentatori HTV-a u emisiji EURO2024 proanalizirali su utakmicu.

'Španjolska je bila impresivna. Dominacija u tijeku svih 90 minuta. Očekivao sam puno veći otpor Talijana, da će se barem u momentima nametnuti, ali nisu uspjeli', rekao je Mario Carević.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

'Oduševili su me Španjolci, bolja utakmica nego protiv Hrvatske. Krila su radila nered, konstantno, cijelo vrijeme. Talijani su dobro i prošli. Vidjeli smo kod njih neke stvari, ali nedovoljno da bi pobijedili Španjolsku', ističe Vedran Ješe.

'Španjolska ima dva fantastična krila, to je najbolji par krila. Poanta je da oni daju takvu dubinu da mogu raditi probleme i s boka i kroz sredinu. Veći sam optimist za Hrvatsku nego prije ove utakmice. Vide se pukotine Azzurra koje bi Hrvatska mogla iskoristiti', istaknuo je Robert Matteoni.

Raspored i rezultati Eura 2024.

Kako bi Hrvatska mogla iskoristite pukotine u ekipi Italije?

'Nedostaje im motoričkih sposobnosti da se nametnu, mi kroz posjed lopte možemo im stvoriti probleme kroz sredinu terena', dodaje Matteoni.

'Definitivno imaju nekakve mane, vjerujem da je izbornik i stožer, da su to prepoznali'. dodaje Vedran Ješe.

'Hrvatska može dobiti kada nametne svoj ritam. Ako bi Talijani se povukli i igrali na kontre, onda bi mogli imati problema.'

Standings provided by Sofascore