play-off lige prvaka

Tko će igrati u najskupljoj utakmici u Dinamovoj povijesti? Evo mogućeg sastava

28.08.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Dinamo od 18.45 sati u Bakuu brani tri gola prednosti protiv Qarabaga u play-offu Lige prvaka.

Hrvatski prvak je prije osam dana u Maksimiru slavio 3:0 i tako stigao na korak do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka i zarade veće od 30 milijuna eura.

Dinamov trener Sergej Jakirović u velikoj je dvojbi uoči uzvratne utakmice. Razmišlja hoće li krenuti formacijom 4-2-3-1 ili s 3-5-2. Formacija sa četvoricom u zadnjoj liniji je klasična Dinamova, ali je u prvoj utakmici upravo promjenom formacije u 3-5-2 slomio Azerbajdžance.

Čini se da je Jakirović ipak bliži klasičnoj varijanti, a to znači da će Sandro Kulenović, strijelac sedam golova na startu ove sezone, ostati na klupi.

Na golu će, naravno, biti Ivan Nevistić, jedan od junaka prve utakmice. Stefan Ristovski nije spreman pa će njegovu poziciju desnog beka zauzeti Ronael Pierre-Gabriel, a na lijevoj strani obrane bit će Takuya Ogiwara. Samy Mmaee i Kevin Theophile-Catherine su prvi Jakirovićev izbor za stoperski par.

U veznom redu i napadu ne bi trebalo biti iznenađenja. Josip Mišić i Petar Sučić su središnji veznjaci, ispred njih Martin Baturina, na krilima Marko Pjaca i Arber Hoxha, a u napadu Bruno Petković.

U slučaju da se Jakirović ipak odluči za 3-5-2, onda bi Kulenović i Maxime Bernauer upali umjesto Hoxhe i Ogiware.