DOČEKAO GA HRVATSKI TRENER

Nakon devet godina napustio Dinamo i preselio u Ujedinjene Arapske Emirate

26.08.2024 u 17:54

Bionic
Reading

Iako se nagašalo kako bi Dinamo u ljetnom prijelaznom roku mogli napustiti neki od najboljih igrača, poput Martina Baturine ili Brune Petkovića, u hrvatskom su se prvaku 'pohvalili' s odlaskom Ivana šaranića

Gotovo je devet godina proveo u Maksimiru, u plavom dresu istrčao još kao 12-godišnjak, prošao sve uzraste, seniorske minute skupljao u Dinamu II, zaigrao i za prvu momčad...

Mladi veznjak Ivan Šaranić zaključio je svoju zagrebačku epizodu i karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je potpisao ugovor za Al Bataeh (op.a. nigdje se ne navodi da je plaćena ikakva odšteta), a u kojem ga je dočekao hrvatski trener Goran Tomić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kako piše službena stranica GNK Dinama, Šaranić je prve nogometne korake načinio u Segesti, a u Dinamu je, dakle, bio od svoje 12. godine. Isticao se vrlo dobrom tehnikom i pregledom igre, ordinirao i na krilu i u sredini veznog reda. Za prvu je momčad debitirao u prosincu 2020. u kup dvoboju protiv Rudeša, u nastavku sezone zaigrao i u prvenstvenim ogledima.

U zadnjem je kolu u svibnju 2021. na proslavi naslova prvaka efektno asistirao Stefanu Miliću za jedini pogodak u pobjedi protiv Šibenika. U sljedećoj je sezoni bio jedan od nositelja Dinama II u Drugoj HNL, ujedno zadnjoj u kojoj je egzistirala maksimirska B momčad.

Od ljeta 2022. bio je na posudbama, prvo pola sezone u slovenskom Bravu pa sljedećih pola u Varaždinu dok je prošlu natjecateljsku godinu igrao za Dugopolje. U prvoj momčadi plavih upisao je četiri službena nastupa, a jednako toliko i u prijateljskim.