psk_2

srbija, to sam ja!

Totalni kaos u srpskom nogometu; Piksi ne želi dati ostavku, čeka razgovor s Vučićem

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 02.07.2024 15:40
  • Objavljeno 02.07.2024 u 15:42
Bionic
Reading

Srpski izbornik Dragan Stojković nema namjeru dati ostavku nakon debakla 'orlova' na Euru u Njemačkoj, javljaju tamošnji mediji te otkrivaju kako Piksi razloge neuspjeha želi prezentirati predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Srbi su Euro završili kao četvrti u skupini C. Izgubili su od Engleske (1:0), dok su s Danskom i Slovenijom igrali bez pobjednika (0:0, 1:1) te se ekspresno vratili u domovinu iako su očekivanja bila velika.

Tamošnja se javnost i dalje zabavlja događanjima u reprezentaciji koju su odmah po povratku napustili neki igrači jer više ne žele surađivati s izbornikom Draganom Piksijem Stojkovićem.

U isto vrijeme Piksi nema namjeru dati ostavku nakon debakla iako su svi očekivali da će mu se čelnici Srpskog nogometnog saveza (FSS, Fudbalski savez Srbije) odmah zahvaliti na suradnji.

  • +30
Danska - Srbija, EURO 2024.; 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

No, Piksi je samo par dana uoči Eura potpisao novi ugovor i, ako dobije otkaz, FSS mu mora isplatiti godišnju plaću kao otpremninu, a to je 'okruglo' milijun eura plus troškovi njegovog stručnog stožera! Savez toliki novac očigledno nema, pa je Piksi i dalje izbornik jer sam ne želi odstupiti.

Srpski mediji sad donose pozadinu cijelog kaosa koji potresa tamošnji nogomet.

'Dragan Stojković ne želi podnijeti ostavku!', tvrdi Sportski žurnal i pojašnjava:

  • +67
Slovenija - Srbija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Uvjeren je da je sve što je radio s reprezentacijom bio maksimum trenutnih mogućnosti i da se Srbija na Europskom prvenstvu nije osramotila. Bez obzira na činjenicu da je zauzela posljednje mjesto u skupini sa samo dva boda i jednim postignutim golom. Izbornik očekuje razgovor s predsjednikom FSS Draganom Džajićem i predsjednikom države Aleksandrom Vučićem, na kojem želi objasniti razloge neuspjeha u Njemačkoj!'

Kako god bilo, sigurno je da će sljedećih dana biti vrlo zanimljivo...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal