ovo nismo očekivali

Trener Ajaxa 'promijenio ploču' po pitanju Šutala: Sve više preuzima ulogu vođe

04.10.2024 u 15:01

Bionic
Reading

Ajax je u drugom kolu Europa lige remizirao 1:1 na gostovanju kod Slavije Prag. Nizozemci su poveli već u 18. minuti, no domaćin je nakon toga preuzeo inicijativu, uputivši čak 21 udarac prema golu, od čega osam u okvir, dok je Ajax uspio uputiti svega šest pokušaja, od čega dva u okvir.

Tomas Chory izjednačio je u 67. minuti, a situacija za Ajax dodatno se zakomplicirala u posljednjih 20 minuta kada su ostali s igračem manje zbog crvenog kartona Yourija Baasa.

Unatoč velikom pritisku Slavije, gostujuća obrana uspjela je sačuvati bod, a velike zasluge za to pripadaju Josipu Šutalu. Hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta, prvo u tandemu s isključenim Baasom, a potom s Danieleom Ruganijem. Nakon utakmice, trener Ajaxa Francesco Farioli nije skrivao zadovoljstvo Šutalovom igrom.

'Jako sam zadovoljan onim što Šutalo pokazuje. Od početka sezone kontinuirano raste, kako u igri s loptom, tako i u igri bez nje. Ima snažnu osobnost i sve više preuzima ulogu vođe. Sada se dokazao i kao branič u šesnaestercu, na talijanski način', izjavio je Farioli.

Podsjetimo, 24-godišnji Šutalo stigao je u Ajax iz Dinama u kolovozu prošle godine za 20.5 milijuna eura. Prva sezona u Amsterdamu bila mu je puna izazova, zbog loših rezultata kluba, ali i njegovih nešto slabijih izvedbi. No, u drugoj sezoni Šutalo igra znatno bolje, redovito dobivajući pohvale za svoje nastupe.

Standings provided by Sofascore