SUPERSPORT HNL - 8. KOLO

Trener Lokosa upozorava na 'novi' Rudeš; evo gdje gledati derbi Kranjčevićeve

15.09.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Utakmicom Lokomotiva - Rudeš otvara se 8. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Zanimljivo, oba kluba svoje domaćinske utakmice igraju na istom stadionu, pa ovaj okršaj (18 sati, MAXSport 1, MAXtv), možemo nazvati i derbijem Kranjčevićeve

U ovih nešto manje od dva tjedna, puno se toga promijenilo po brojnim HNL klubovima. Jer prošlog je petka okončan prijelazni rok, te je dosta igrača u zadnji tren promijenilo sredinu.

Brojne su promjene doživjeli i Lokomotiva, ali i Rudeš, koji je osim među igračima, doživio promjenu i u stručnom stožeru. Umjesto legendarnog Roberta Prosinečkog, koji je posložio momčad da igra lijep nogomet, ali u sedam je kola Rudešu donio samo jedan bod, iako ih je prema viđenom trebao imati barem još tri, četiri, na klupu je sjeo Toni Golem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, prvi su 'riječ' ipak dobili domaćini današnjeg okršaja.

'Imali smo tjednu stanku, Odigrali smo prijateljsku utakmicu protiv slovenskog prvoligaša Radomlja. Pobijedili smo i tako nastavili pobjednički niz. Mogu reći da nam je dobro došla stanka, nešto smo još malo uigrali. Vraćaju nam se za sutrašnju utakmicu s Rudešom Mersinaj i Marić, nemamo kartoniranih ni ozlijeđenih igrača, tako da nam se roster raširio.

Rudeš će nam u svakom slučaju biti nepoznanica. Nekoliko igrača im je otišlo, doveli su četiri nova igrača i stigao je novi trener. Da li će biti ista filozofija igre Rudeša, to ne znamo u ovom trenutku. Rudeš je ekipa koja je bez pobjede i ima jedan bod ali sigurno je odigrala dosta dobrih utakmica u kojima nisu bili nagrađeni rezultatom. Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica', rekao je trener Lokosa Silvijo Čabraja.

I njegova je momčad doživjela promjene, te nema više Cipetića, De Haasa, Salihua, Pivarića, Vasilja, Kačavende, Stojkovića i Kulenovića.

Sažetak utakmice Slaven Belupo - Lokomotiva Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I posljednjeplasirani Rudeš imao je igrački promjena. Otišli su Ljubanović, Plazonja, Araujo, Brajković, Stipić, ali su došli Pavlović, Šehić, Pešić, Špeljak, Vidović... Prije njih Topić i Petković. Te već spomenuti trener Toni Golem.

'U glavi je najveći problem. Jer nije lako kada nakon sedam utakmica imaš samo jedan bod. Bilo je utakmica u kojima su vodili 3:0, pa se gubilo. No, i puno jače ekipe bi se teško vadile iz ovakve situacije. Ali mi super komuniciramo, imam pozitivnu reakciju, žele, osjećaju da su zaslužili mjesto u Ligi 10. Zadnjih dana prijelaznog roka uspjeli smo se i pojačati na nekim pozicijama, tako da smo optimistični, pa već u petak očekujemo pozitivan rezultat'.

Više informacija doznajte OVDJE.

Hoće li netko od tih novih igrača biti u početnoj postavi protiv Lokomotive?

'Ne bih o imenima, ali sigurno da će biti. Igrači su dovođeni ciljano, to su pojačanja, u odnosu na igrače koje smo imali prije. Morali smo malo i 'provjetriti' svlačionicu, jer bilo je previše igrača za kvalitetno raditi. Neki su otišli na posudbe, neki promijenili klub posve'.

Kako protiv Lokomotive? Ona je u prošlom kolu upisala prvu pobjedu, uz tri remija?

'Oni jesu upisali tu pobjedu, mi nismo. Ali nadamo se da ćemo to napraviti u petak u Kranjčevićevoj. Gledali smo ih, analizirali, to je ekipa s kojom možemo igrati i nadigravati se. Napravili smo analizu i jedne i druge faze igre, kako bi vidjeli gdje ih možemo ugroziti', s jasnom je porukom završio trener Golem.

Sažetak utakmice Rudeš - Gorica Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore