poraz u derbiju

Trener Rijeke bio je razočaran: Nismo bili hrabri, kao da smo se skrivali...

31.07.2023 u 07:59

Bionic
Reading

Jadranski derbi otišao je na stranu Hajduka koji je na Poljudu pred gotovo 33.000 navijača pobijedio Rijeku 1:0. Trener poražene momčadi Sergej Jakirović nije ni pokušavao sakriti koliko je razočaran

'Osim prvog udarca Fruka i te stative, u prvom poluvremenu nismo imali prilike. Kao da smo se skrivali. Nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Niki je falilo svježine. Primili smo gol iz prekida. Vratili smo se malo sa zamjenama, ali sve je to bilo jalovo. Nedostajalo je zadnjeg pasa. Na kraju moramo čestitati Hajduku na pobjedi', kazao je nakon utakmice trener Rijeke Sergej Jakirović.

Da, činjenica je da se puno više očekivalo od Rijeke u ovom derbiju...

'Rijetke su situacije poput ove, igrati pred punim stadionom. Neki igrači to nisu do sada doživjeli. Ali na kraju to je samo nogomet... Dosta smo pričali o atmosferi na Poljudu, ali to nije opravdanje. Nismo bili hrabri s loptom u nogama, i da stavimo Hajduk pod pritisak. Nismo ugrozili Hajduk koji je jednostavno bio bolji', sažeo je Jakirović srž problema i poraza njegove momčadi te nastavio:

'A Hajduk je uigraniji nego prošle sezone. Lekine ideje su više sjele igračima. Nije to ništa spektakularno. Hajduk će sigurno biti konkurentan.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Je li mu žao što utakmica nije odgođena?

'Nije mi žao jer u mom prvotnom planu nije bilo ni pomisli o odgodi. Pojavio se problem prilikom čartera i leta. Jasno je da Hajduk neće odgoditi, ne bih ni ja odgodio na rasprodani stadion... Srećom, na kraju smo našli čarter. Samo zato smo zatražili odgodu jer ga do zadnjeg momenta nismo imali. Naravno da Hajduk nije odgodio, pa ne bismo ni mi to napravili, takav je raspored', iskren je Jakirović koji se osvrnuo na sam početak sezone:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +40
Hajduk - Rijeka, SuperSport HNL, 30.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Očito su se ljudi zaželjeli nogometa. Lijepo je vrijeme. Izjednačeno je to sve. Svakoga morate shvatiti ozbiljno. Ima još jako puno za odigrati. I Europa je tu, a svi žele otići što dalje'.

Rijeka tek mora nadomjestiti odlaske dvojice važnih igrača...

'Dovest ćemo napadača. Ime? Čut će se. Nije to lako. Otišli su Prince Ampem i Frigan, oni su od naših 27 golova sudjelovali u 22. Nije to lako nadomjestiti', zaključio je trener Rijeke Sergej Jakirović.

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore