psk_2

razmahao se

Triler u skupini F srušio rekord; nesigurni Kovacs potpuno izgubio konce

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 27.06.2024 06:55
  • Objavljeno 27.06.2024 u 06:55
Bionic
Reading

Kontroverzno suđenje suca Istvana Kovacsa rezultiralo je s dva crvena i 13 žutih kartona, a utakmica Turske i Češke završila je u ružnom tonu

Utakmica između Češke i Turske (1:2) srušila je rekord po broju žutih kartona na europskim prvenstvima.

Kada je riječ o broju žutih kartona na jednoj utakmici, dosad najviše zabilježeno na Europskom prvenstvu je njih 10. Ovaj rekord postavljen je u nekoliko različitih utakmica u povijesti turnira. Tijekom tih utakmica, igrači su se susretali s discipliniranim izazovima protiv protivnika, dok su suci strogo primjenjivali pravila.

Francuska protiv Engleske na Euru 1992., Njemačka protiv Nizozemske na Euru 1992. i Španjolska protiv Nizozemske na Euru 2004. su utakmice sa rekordnim brojem žutih kartona, a to je 10.

Međutim, na posljednjoj utakmici skupine F, koja je završila ružnim scenama, podijeljeno je ukupno 13 žutih kartona (plus pet za igrače na klupi) i dva crvena.

Ovo je možda samo dokaz utakmice prevelikih tenzija za suca Istvana Kovacsa koji je odsudio jednu od najlošijih utakmica prvenstava koje pamtimo. Nakon kraja susreta i turske pobjede, došlo je i do fizičkog obračuna između igrača pa je Kovacs pokazao i drugi crveni karton, Tomášu Chorýju. U prvom poluvremenu nakon dva žuta isključen je i Antonín Barák.

  • +19
Češka - Turska, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Cup tree provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal