RIJEČ TRENERA

Unatoč pobjedi, Talijan na klupi Osijeka 'raspalio' po sucima

29.09.2024 u 20:34

Bionic
Reading

U utakmici osmog kola SuperSport HNL-a Osijek je na Opus Areni pobijedio Varaždin sa 2:1 upisavši treću ligašku pobjedu u nizu. Osijek je po prvi puta od dolaska Federica Coppitellija vezao tri ligaške pobjede, nakon što je sa po 1:0 pobijedio Slaven Belupo i Lokomotivu, a u nedjelju i Varaždin sa 2:1.

No, unatoč pobjedi, Talijan na klupi Osijeka imao je razloga i za ljutnju. Ne na svoje igrače, nego...

'Sretni smo jer smo nastavili s kontinuitetom pobjeda, dobro će nam to doći za samopouzdanje. Individualno napredujemo što je najvažnije, što više budemo igrali zajedno to će biti bolji. Bili smo bliži tome da zabijemo za 3:0 nego Varaždun za 2:1', rekao je Talijan koji je imao što za reći o sucima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Trebao je biti kazneni udarac nad Pušićem. Inače ne pričam o sucima, ali moram. Ne govorim o njima kada gubimo da ne ispadne da tražim alibi, ali nakon ove pobjede moram. Mladi smo, ne radimo na terenu pritisak na suce i zaslužujemo od njih veći respekt'.

Nikola Šafarić, trener Varaždina, je ovako vidio poraz svoje momčadi.

'Živa, dinamična utakmica s dosta ritma, lijepim akcijama i golovima, možemo žaliti što nismo izvukli bolji rezultat. Imali smo nekoliko dobrih šansi za zabiti gol, šteta… Mladi smo učimo, još imamo dosta posla pred nama', rekao je Šafarić koji se osvrnuo na prvi gol Osijeka gdje je loše reagirao vratar Silić.

'Dogodi se. Možda je mogao bolje reagirati, ali to je sastavni dio igre, imali smo i mi nekoliko šansi pa bi se to 'pokrilo'. Ali imao je kasnije nekoliko dobrih intervencija', zaključio je.

Osijek - Varaždin 2:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +54
Osijek - Varaždin (29.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL