psk_2

EURO 2024

Uoči Italije španjolski izbornik rekao nešto što će se svidjeti Hrvatima

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 20.06.2024 18:13
  • Objavljeno 20.06.2024 u 18:13
Bionic
Reading

Španjolski izbornik Luis de la Fuente izrazio je svoje divljenje prema talijanskoj reprezentaciji na ovogodišnjem Euru, naglašavajući da će njihov međusobni susret biti "kao gledanje u ogledalo" i da će Španjolska morati "pokazati najbolju verziju sebe".

Utakmica će se odigrati u Gelsenkirchenu s početkom u 21:00 sat uz tekstualni prijenos na tportalu.

S obzirom na to da su obje momčadi pobijedile u svojim uvodnim susretima, pobjednik ovog obračuna osigurat će kvalifikaciju za nokaut fazu i prvo mjesto u skupini B u kojoj Hrvatska i dalje ima izglede za prolaz dalje unatoč porazu od Španjolske 3:0 i neriješenom rezultatu s Albanijom 2:2.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

De la Fuente je na konferenciji za novinare istaknuo da Španjolska uvijek igra na pobjedu i da im remi nije opcija.

'Uvijek smo izlazili na teren tražeći maksimalan rezultat, drugačije ne bih znao igrati', njegova je izjava koja će se svidjeti Hrvatima jer u slučaju poraza Italije i od Španjolske i od Hrvatske Vatrenima se smiješi drugo mjesto u skupini i izbjegavanje ruleta kojeg donos treće mjesto.

Talijanska reprezentacija, aktualni europski prvak, započela je turnir pobjedom 2-1 nad Albanijom i promijenila je svoj stil igre pod novim izbornikom Lucianom Spallettijem.

Raspored i rezultati Eura 2024.

De la Fuente je komentirao kako su Azzurri vrlo slični Španjolskoj, s puno mladih igrača i visokokvalitetnih pojedinaca.

"Igrali smo protiv njih i na omladinskim turnirima, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Bit će kao da se gledate u ogledalo. Španjolska napreduje kao momčad, tako da će to biti utakmica najviše razine i vrlo uravnotežena."

Španjolska više nije opsjednuta posjedom lopte i tiki-taka stilom nogometa, već se sada fokusira na okomitiji i izravniji pristup. Izbornik Luis de la Fuente objasnio je da trener mora prepoznati kvalitete svojih igrača i prilagoditi se, ističući da žele brže tranzicije i napade.

De la Fuente je pohvalio talijanskog izbornika Luciana Spallettija, ističući ga kao sjajnog trenera. Naglasio je da turnir nije samo jedna utakmica, već maraton, te da ekipe poput Francuske, Njemačke, Italije, Engleske i Portugala imaju veliki potencijal bez obzira na rezultate prvih utakmica. Španjolski izbornik smatra da je važno ostati skroman i nastaviti se poboljšavati. Talijanska nogometna kultura, dobri igrači i konkurentnost na međunarodnoj razini ostavili su snažan dojam na De la Fuentea.

Trener nije otkrio hoće li promijeniti bekove, središnje braniče ili napadača Moratu, odbijajući dati bilo kakvu taktičku prednost Spallettiju. Zaključio je da Španjolska mora parirati Italiji po intenzitetu i pokazati svoju najbolju verziju.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal