SUPERSPORT HNL - 2.KOLO

Velika četvorka u akciji, derbi na Pampasu; evo gdje gledati utakmice HNL-a

11.08.2024 u 13:17

Bionic
Reading

Danas se igraju tri utakmice 2. kola SuperSport HNL-a; Hajduk ide u goste Lokomotivi u Zagreb (18.30, MAXSport1, MAXtv), Osijek na Opus Areni čeka Dinamo (21.00, MAXSport1, MAXtv), a Rijeka putuje u Varaždin (21.00 MAXSport2, MAXtv)

U HNL-u će danas biti sadržajno, igrat će se tri utakmice, vidjet ćemo sve klubove iz tzv. 'Velike četvorke', a na Opus Areni nas čeka i prvi pravi derbi sezone.

LOKOMOTIVA - HAJDUK (18.30, MAXSport1, MAXtv)

Bijeli nakon kontroverzne pobjede u prvom kolu protiv Slaven Belupa (2:1) i remija bez pogodaka u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv Ružamberoka putuju u Zagreb. Najveća vijest je svakako izbacivanje Ivana Perišića iz momčadi zbog nediscipline. O tome više možete pročitati OVDJE.

Gennaro Gattuso je ovako najavio utakmicu:

'Rekao sam, u utakmici smo napravili što smo mogli. Vidjeli smo kako je Hajduk igrao zadnjih godina u Europi. Pomno smo analizirali utakmicu. Ni ova na Farskim Otocima ni u Slovačkoj, to nisu lagane utakmice. To ne postoji. Bilo je mnoštvo dobrih situacija, treba popraviti zadnjih 25 metara. Imali smo 10 udaraca na gol, dolazimo blizu gola, ali u završnici treba dignuti kvalitetu. Roster je lanjski, kompaktni smo, treba dići kvalitetu.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Igrat će oni koji zaslužuju. Neću nikad govoriti o promjenama u našem sastavu. A Lokomotiva je vertikalna, napadačka, imaju 4-2-3-1 sustav. Opasni su u kontrama, kad smo vidjeli prvu njihovu utakmicu vidjeli smo mnoštvo detalja na kojima moramo raditi. Moramo odigrati veliku utakmicu da ih pobijedimo. Ako mislite da ćemo lako nametnuti naš ritam, grdno se varate, to je opasna momčad. Moramo ostaviti srce na terenu, nećemo tražiti alibije. Činjenica je da smo u Slovačku došli u 1.30 ujutro na dan utakmice. Činjenica je i da je u Kranjčevićevoj loš travnjak i mala svlačionica, ali na to se nećemo obazirati...'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

OSIJEK - DINAMO (21.00, MAXSport1, MAXtv)

Na Opus Areni nas čeka prvi pravi derbi sezone. Dinamo u njega ulazi nakon uvjerljivih 5:0 protiv Istre 1961 na otvaranju prvenstvene sezone, dok će Osijek pokušati isprati gorak okus poraza od novog prvoligaša Šibenika (1:2).

Trenutak za susret s Dinamom nije baš najbolji jer smo mi još uvijek u tranziciji i evoluciji momčadi', kazao je Osijekov trener Federico Coppitelli te nastavio:

'Imam li dovoljno igrača? Prosudite sami. Nije moje da pričam o tome. Moj je posao na najbolji način iskoristiti dečke koje imam na raspolaganju.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane, Sergej Jakirović je spreman na tešku utakmicu:

'Igramo protiv jedne momčadi koja ima puno talenta i potencijala, pomladili su se, krenuli nekim drugim putem u smislu da dovode igrače koji su potentni i koji se žele dokazati. Naravno da ćemo imati i mi dodatni motiv jer je na Opus areni uvijek vatreno i napeto do samog kraja', kazao je.

VARAŽDIN - RIJEKA (21.00 MAXSport2, MAXtv)

Riječani su novu sezonu domaćeg prvenstva otvorili uvjerljivom 4:0 pobjedom protiv Lokomotive, a Željko Sopić bio je u prepoznatljivom raspoloženju uoči susreta:

'Očekuje nas zahtjevna utakmica u Varaždinu prije svega jer je srce sezone pa nas očekuje naporan put. Odradit ćemo trening i nakon toga krenuti put Varaždina, a koliko će nam trebati do tamo samo Bog zna. Nemamo nekih ozljeda, svi su igrači na raspolaganju, a nakon treninga ćemo vidjeti tko je u kakvom stanju i tko će moći istrčati u Varaždinu. Nećemo previše mijenjati jer znamo da nam je ove europske utakmice omogućio plasman u SuperSport HNL-u.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport