'ZEC' POSEBNI GOST

WBA i Ivanišević u lovu na Manchester City

20.11.2013 u 19:27

Bionic
Reading

Goranu Ivaniševiću napokon će se ostvariti san. Početkom prosinca po prvi puta će uživo pogledati jednu domaću utakmicu svog omiljenog kluba West Bromwicha, i to protiv Manchester Cityja

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena počeo je navijati za 'baggiese' još 2004. godine. Na taj klub ''navukao'' ga je njegov veliki navijač David Law, teniski novinar involviran u organizaciji turnira na Champions Touru, na kojem, dakako, nastupa Ivanišević.

Od 4. do 8. prosinca Ivanišević će nastupiti na Mastersu u Royal Albert Hallu. Suparnici u skupini bit će mu Britanac Greg Rusedski i Australac Patrick Rafter. Obojicu je pobijedio na putu do osvajanja titule u Wimbledonu 2001. godine, kada je u finalu bio bolji od Raftera u pet setova. U drugoj skupini igrat će Britanac Tim Henman, Australac Mark Philippoussis i Francuz Fabrice Santoro.

Ivanišević će tijekom turnira iskoristiti priliku za odlazak na utakmicu 14. kola Premiershipa između West Broma i Manchester Cityja. Organizatori Mastersa u Londonu postavili su njegov meč protiv Grega Rusedskog 4. prosinca kao prvi meč dana, kako bi se Goran imao mogućnost nakon meča odvesti u West Midlands, te po prvi puta uživo pogledati svoj klub u jednoj domaćoj utakmici na Hawthornsu.

'Čekao sam osam godina na taj trenutak. Bio sam na Loftus Roadu kada smo prije dvije godine igrali protiv QPR-a i zabili u zadnjim minutama. Bio sam tada tako sretan. Ali, uvijek sam želio otići na neku domaću utakmicu na Hawthornsu, vidjeti prvi puta naš stadion i družiti se s dečkima', rekao je Ivanišević.

'Ne mogu dočekati. Odigrat ću meč protiv Grega Rusedskog, a onda ću se odvesti na utakmicu sa svojim prijateljem Davidom, koji je 'freak' za West Brom i zbog njega sam i ja postao navijač tog kluba. Bit će to savršen dan'.

Za navijačke rekvizite se ne treba brinuti, jer mu je prije dvije godine Roy Hodgson, tadašnji menadžer West Bromwicha, a danas izbornik engleske nogometne reprezentacije, poklonio klupski dres.

'Za moju momčad će ogled protiv Manchester Cityja biti pravi ispit. Oni vjerojatno imaju najbolju momčad u ligi, ali ako smo na Old Traffordu pobijedili nakon više od 30 godina, onda možemo dobiti svakoga. Trebali smo pobijediti i protiv Chelseaja, ali nas je sudac zakinuo. Mislim da možemo dobiti City, a ja ću biti tamo i gledati to', sretno je zaključio Ivanišević.