SAMO ZA TPORTAL

Za Komljenovića to nije 'čudo': Zato i ima mjesto u Dinamu...

21.08.2024 u 08:19

Bionic
Reading

Lijepih 3:0 prednost je s kojom Dinamo putuje u Baku, na uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka. No, hoće li to sljedeće srijede biti dovoljna 'zaliha', jer Dinamo je posebice u prvom poluvremenu zagrebačkog ogleda, bio pod naletima Qarabagovih igrača? I samo zahvaljujući Nevistiću, nije došao u 'minus'

Pogodak Marka Pjace, dva Sandra Kulenovića, ali i još mnoštvo odličnih Nevistićevih intervencija, ali i nepreciznost igrača Qarabaga, doveli su Dinamo u situaciju da puno mirnije nego se očekivalo, može putovati na uzvrat play-offa Lige prvaka.

Ovih 3:0 izgleda impresivno, znalački odrađeno, no 90 minuta još je dug period i morat će Sergej Jakirović sa svojim igračima pronaći način kako ih sačuvati. Jer, iako skoro tri puta jeftinija od Dinama, momčad Qarabaga pokazala je kako zna biti itekako opasna. A čak ni trener Qurban Qurbanov nije padao u depresiju zbog ovakvog 'minusa'.

'Prvo poluvrijeme je bilo jako teško. Vidi se da je to ekipa koja je odlično posložena i jako kvalitetna, s dosta Brazilaca, te još nekoliko stranaca. Vidjelo se da imaju reda, discipline i da su jako opasni. U svakom slučaju, Dinamo si ne smije dopustiti opuštanje, jer nisam siguran da je ovaj rezultat pravo mjerilo viđenog na travnjaku', naglasio je Fabijan Komljenović, bivši napadač Dinama, Rijeke, Istre, Schalkea, Genka...

'Dinamo me u drugom poluvremenu oduševio, svojim akcijama, prilikama. Jakirović je napravio dobre promjene. I sada je zbilja u velikoj prilici odvesti Dinamo u Ligu prvaka'.

Jedan od junaka svakako je vratar Ivan Nevistić?

'Apsolutno točno, ali zato on i jest dio momčadi. Da obrani ono što treba obraniti. A ove njegove obrane samo su potvrda zašto je baš on Dinamov izbor. S time da definitivno moramo reći kako je Dinamo imao dosta sreće. Međutim, to je nogomet, Dinamo je svoje prilike iskoristio, za razliku od Qarabaga. A na kraju se zbrajaju samo postignuti golovi'.

Qarabag je pokazao u zadnjim europskim utakmicama da mu više leži igranje u gostima. Drugim riječima, Dinamu bi sada u Bakuu moglo biti lakše?

'Qarabag je jako dobra momčad, i ne smije biti opuštanja. Istina je da mu gostovanja bolje leže, jer ima strašno brzu kontru, ali Dinamo se tu pokazao kao puno mudrija i iskusnija momčad, jer on je ganjao rezultat. Ova je utakmica pokazala što je Dinamo naučio u Europi. A siguran sam da će se sada još bolje moći pripremiti za taj uzvrat. Vjerujem da ćemo se veseliti Ligi prvaka', zaključio je Fabijan Komljenović.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek