nevjerojatno

Zašto je poništen gol Slavena, pita se i komentator; prosudite sami

31.08.2024 u 20:17

Bionic
Reading

U 5. kolu SuperSport HNL-a, Slaven Belupo ugostio je Istru 1961 u utakmici koja će se dugo pamtiti, ne samo zbog rezultata, već i zbog kontroverze koja je obilježila susret.

Istra je odnijela pobjedu minimalnim rezultatom 1:0, zahvaljujući pogotku Marija Čuića u 30. minuti. Čuić je preciznim udarcem iznenadio obranu domaćina i donio prednost svojoj momčadi.

Ipak, trenutak o kojem će se najviše pričati dogodio se u 67. minuti utakmice. Tomislav Blažević, igrač Slavena Belupa, uspio je zatresti mrežu gostiju, no sudac je iznenada poništio pogodak. Odluka o poništavanju gola ostala je obavijena velom tajne jer nije bilo jasno zašto je gol poništen. Situacija je tim više bizarna jer se činilo da nije bilo nikakvih očitih prekršaja, zaleđa ili drugih razloga koji bi opravdali ovu odluku.

  • +5
Slaven Belupo - Istra 1961 (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Ova kontroverzna situacija izazvala je val nezadovoljstva među domaćim navijačima, ali i stručnjacima koji su pratili utakmicu. Iako su igrači Slavena Belupa nastavili pritiskati i tražiti izjednačenje, nisu uspjeli probiti obranu Istre koja je do kraja susreta zadržala svoju prednost i odnijela tri boda.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zbog velikog interesa javnosti, situaciju će detaljno analizirati bivši slovenski sudac Damir Skomina u sudačkoj analizi tportala. Očekuje se da će njegova stručna analiza pružiti odgovore na pitanja koja su ostala nakon ove kontroverzne odluke. Utakmica je završila rezultatom 1:0 u korist Istre, no rasprave o poništenom golu Tomislava Blaževića sigurno će trajati još dugo vremena.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport