REKORDNO LJETO

70 posto više brucoša upisalo godinu na Visokom učilištu Algebra

03.08.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Do završetka ljetnog upisnog roka na preddiplomske digitalne studije Visokog učilišta Algebra upisalo se čak 70 posto više studenata nego na ljetnom roku prošle godine

Velik rast broja studenata koji su se već tijekom ljetnog upisnog roka odlučili za neki od preddiplomskih studija na Visokom učilištu Algebra – primijenjeno ili multimedijsko računalstvo te digitalni marketing – odraz je kontinuirane povećane kvalitete studija i stalnog unaprjeđenja studijskih programa tako da budu što bolje usklađeni s potrebama tržišta rada.

'Ovako značajan porast interesa studenata za studijima na Visokom učilištu Algebra tijekom ljetnog upisnog roka pokazuje da zaista radimo odgovoran i dobar posao posljednjih devet godina. Osim što mladi doživljavaju digitalna zanimanja kao karijeru koja sa sobom nosi sigurnu budućnost, vidljivo je i da prepoznaju Visoko učilište Algebra kao prvi korak na kojemu mogu udariti ozbiljne temelje svojem daljnjem životnom putu', rekao je mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Tijekom ljetnih praznika, Visoko učilište Algebra radi na daljnjim koracima koji će poboljšati kvalitetu studija i organizaciju rasporeda za sve brucoše i studente viših godina – opremljene su tri nove multimedijske dvorane u zgradi Visokog učilišta Algebra, a od sljedećeg proljeća u funkciji će biti i amfiteatar kapaciteta 400 mjesta u novoj zgradi kampusa, namijenjen posebnim događanjima i konferencijama.

Od nove akademske godine studijski programi dobivaju i nove stručne voditelje. Novi voditelj preddiplomskog studija digitalnog marketinga je Vanja Šebek, diplomirani ekonomist, nastavnik i certificirani profesionalac za Google marketinške i web-tehnologije. Studij primijenjenog računalstva programski će od jeseni voditi Renato Barišić, dugogodišnji voditelj Algebrinog Centra karijera i predavač s velikim iskustvom iz IT kompanija. Studij multimedijskog računalstva preuzima Predrag Šuka, magistar grafičke tehnologije, predavač i jedan od istaknutijih hrvatskih 3D profesionalaca koji je radio na projektima poput 'Google Lunar X-Prize' ili dramske serije 'Republika'.

Diplomske studije iz područja digitalnog marketinga temeljenog na podacima vodi Robert Kopal, profesor i međunarodni stručnjak za područje znanosti o podacima (Data Science), dok je diplomski MBA studij iz područja eLeadershipa preuzeo Goran Radman, dugogodišnji direktor Microsofta Hrvatska, a kasnije i predsjednik Microsofta za područje srednje i istočne Europe.

Po pitanju tehnološke opremljenosti, dovršena je implementacija privatnog oblaka za potrebe nastave i vježbi koje prolaze budući sistemski i softverski inženjeri, a tijekom ljeta započet je i sljedeći korak u proširenju mogućnosti digitalne referade, tzv. Infoeduke, s naglaskom na nove mogućnosti na mobilnim platformama.

S obzirom na važnost ljudskih potencijala u digitalnom sektoru, na Visokom učilištu Algebra napravljena je i procjena koja ukazuje da će, po apsolutnom broju brucoša, ponajviše rasti u područjima računalstva i multimedije što je dobra vijest za IT poslodavce, a do kraja upisa ponajveći godišnji rast relativnog broja studenata očekuju u području digitalnog marketinga.