APU I CPU

AMD predstavio nove superbrze procesore

03.03.2016 u 06:52

Bionic
Reading

Ljubitelji high-end gejmerskih platformi danas su dobili dva razloga za slavlje. AMD je upravo poboljšao svoju desktop procesorsku liniju novim procesorima A10-7890K i Athlon 880K

AMD je danas predstavio novitete u svojoj liniji procesora za stolna računala, nudeći jake procesorske opcije dostupne za svakoga tko traži kvalitetni gameplay i učinkovitost energije za svoje računalo.

Novi AMD A10-7890K je najbrži APU za AMD-ove desktope do danas, sa 1.02 TFLOPS teoretskih compute performansi. Ovaj novi procesor je uparen s najboljim AMD-ovim hladnjakom Wraith, što otprilike znači skoro nečujni rad u najzahtjevnijim naslovima. AMD A10-7890K APU je sposoban omogućiti glatki frame rate u nekim od najpopularnijih online igara, poput League of Legendsa, Dote 2 i Counter Strike: Global Offensivea.

AMD Wraith cooler


AMD APU-i kombiniraju snagu AMD-ovih procesora s performansama grafičke klase
Radeon R7 u prikladnom SoC-u, podržavajući DirectX 12, OpenGL, Vulkan i FreeSync te povrh toga Microsoft Xbox One snimanje igara na Windowsu 10.

Drugi novitet je Athlon X4 880K - najbrži višejezgreni procesor Athlon dosad napravljen, s turbo frekvencijom i otključanim množiteljem na 4.2 GHz. Dolazi uparen s novim nečujnim AMD-ovim hladnjakom od 125W, koji zapravo ima isti hardver i performanse hladnjaka Wraith, samo bez svjetlećeg LED logotipa.

Za više informacija posjetite AMD-ovu službenu web stranicu