DVIJE VERZIJE

Apple razvija pametni ekran kojeg će pokretati skroz novi OS? Evo što kažu insajderi

01.10.2024 u 09:11

Bionic
Reading

Očekuje se da će jeftiniji model slijediti skuplja verzija koja dolazi s robotskom rukom, a obje će imati Apple Intelligence, prema novom izvješću

Apple planira predstaviti novi operativni sustav nazvan homeOS. Softver bi debi trebao imati na pametnim zaslonima o kojima se dugo pričalo, od kojih se prvi očekuje već 2025. godine.

Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, izvještaji o uređaju nalik HomePodu sa zaslonom kruže više od godinu dana, a Gurman je ovog ljeta također rekao da Apple radi na stolnom pametnom zaslonu opremljenom robotskom rukom, koja može naginjati i rotirati zaslon za bolje gledanje.

U posljednjem izvješću Gurman kaže da se rade dvije verzije: jeftini zaslon koji će nuditi osnove poput FaceTimea i pametnih kućnih kontrola, te vrhunska robotska varijanta koja će koštati više od 1000 dolara.

Navodno ćemo prvo vidjeti jeftiniju verziju (vjerojatno iduće godine) nakon koje slijedi flagship model. Gurman je ranije rekao da bi robotizirani pametni zaslon mogao biti pušten u prodaju najranije 2026. godine.

Ipak, nećete morati čekati na premium model da osjetite okus Appleove vizije kućne umjetne inteligencije. Prema Gurmanu, Apple Intelligence bit će ključni dio iskustva za oba uređaja. Novi homeOS temeljit će se na tvOS-u Apple TV-a, napominje.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina