MALEN ALI MOĆAN

ASUS predstavio GR8 - kompaktno stolno gejmersko računalo

17.10.2014 u 14:03

Bionic
Reading

ASUS je upravo predstavio GR8 - kompaktno i atraktivno stolno PC računalo inspirirano konzolaškim gejmingom

Asusova gejmerska linija ROG iliti Republic of Gamers uskoro dobiva kompaktnu desktop uzdanicu. Radi se o naoko minijaturnom stolnom računalu GR8 koje pod poklopcem ima dovoljno snage za pokretanje najzahtjevnijih naslova današnjice. Inspiriran modernim konzolama, ovaj 'mali div' namijenjen je korištenju u klasičnom 'stolnom' i TV gejmingu.

Kada konačno pogledate što se nalazi ispod poklopca ovog računala, bit će vam jasno na kakav tip gejmera Asus cilja. GR8 se povezuje s drugim izvorima medija, savršen je za gejming, a predviđen je za dnevne boravke opremljene televizorima i kućnim kinima.

GR8 opremljen je procesorom Intel Core i7 i grafičkom karticom NVIDIA GeForce GTX 750Ti za full HD gejming. Sadrži do 16 GB DDR3L memorije, hard disk ili munjeviti SSD te ugrađen 802.11ac Wi-Fi. Naravno, uređaj ima i instalirane Windowse 8, kao i podršku za Steam i njihov Big Picture.

Pristup disku i memoriji moguć je jednostavnim otklanjanjem bočnog panela, što znači da korisnik može vrlo lako vršiti potencijalnu nadogradnju. Kao što se da pretpostaviti, uređaj je prilično tih. GR8 troši manje od 15 W snage kada je u stanju mirovanja, a ventilatore, jačine samo 20 dB, tada se gotovo i ne čuju.

Pri radu pod punim opterećenjem maksimalna 'buka' je 28 dB - što je otprilike u razini s ljudskim šaptom. Poseban ventilator i bakarne toplotne cijevi koji odvode toplinu s procesora i GPU-a doprinose maksimalnoj efikasnosti hlađenja.

Što se dizajna tiče, uređaj je opremljen standardnim arsenalom oštrih kuteva i LED svjetala. Asus tvrdi da dizajn uređaja korijene povlači iz drevne civilizacije Maja.

Opcionalne periferije koje dolaze uz GR8 su optički mišGladius i mehanička tipkovnicaM801. ROG Gladius žičani je optički miš rezolucije do 6.400 DPI koji može pratiti brzine do 500 cm u sekundi s ubrzanjem od 50 g. M801 mehanička tastatura posjeduje šest režima pozadinskog osvjetljenja za rad i igru u slabom osvjetljenju te koristi brze i izdržljive crvene MX mehaničke prekidače.

ROG GR8


Datum izlaska i cijena ovog Asusovog računala još nisu poznate.