DESERTS OF KHARAK

Čekanje na novi Homeworld lakše je uz nove trailere

18.01.2016 u 07:25

Bionic
Reading

Prvi pravi nastavak legendarnog Homeworlda uskoro dolazi na tržište, a njegovi tvorci kako bi to upriličili priredili su čak dva 'release' foršpana

Homeworld: Deserts of Kharak svojevrsni je prequel kultne svemirske strategije čiji smo posljednji nastavak dobili prije, ruku na srce, skoro trinaest godina. Smješten na planet u naslovu, odskače od 3D akcije na kakvu smo navikli u Homeworldu te se premješta na površinu planete gdje igrač preuzima komandu nad petsto metara dugim nosačem aviona koji se kreće po pustinjskom tlu.

Njegovi autori iz Blackbird Interactivea većinom su ljudi koji su radili na izvornom Homeworldu, s time da su se nakon raspada Relica i THQ-a domogli intelektualnog vlasništva te tako uspjeli izdati dorađeni original te se baciti na izradu nastavka.

Napravljen kako bi igračima odgovorio na pitanje kako je točno došlo do velikog egzodusa s Kharaka, Deserts of Kharak prati likove koje smo upoznali u Homeworldu i već poznati gameplay promatra iz drukčije perspektive.

Konkretno - u ovoj igri borite se na tlu. Zanima vas kako čitava stvar izgleda u akciji? Bacite pogled na čak pola sata gameplayja koji je neki dan osvanuo na Polygonu.

30 minuta Homeworld: Deserts of Kharak gameplayja

Što se foršpana za izlazak i priču tiče, njih možete pogledati ovdje.

Homeworld: Deserts of Kharak 'The Transmission' Trailer
Homeworld: Deserts of Kharak 'Primary Anomaly' Trailer


Homeworld: Deserts of Kharak trebao bi izaći 20. siječnja na PC-u po cijeni od 49,99 dolara, s time da ga ponosni vlasnici Homeworld Remastereda mogu kupiti uz 20 posto popusta.