NAPOKON 'LOLLIPOP'

Cyanogen OS 12 stigao i na OnePlus One

16.04.2015 u 08:04

Bionic
Reading

Cyanogen je objavio kako je CM12S napokon spreman za vlasnike OnePlus One smartphonea, nakon niza zastoja u razvoju. Nova verzija OS-a zasnovanog na Androidu Lollipop donosi redizajn po uzoru na Googleov 'Material Design', ali i niz dodataka, karakterističnih za Cyanogen

'Pozdravite najslađe - Cyanogen OS 12', objavila je kompanija koja želi 'preoteti' Android od Googlea, a istovremeno prognozira prilično lošu sliku za Samsung i druge proizvođače mobilnih telefona. Bilo kako bilo, Lollipop će sasvim sigurno pozdraviti vlasnici OnePlus One pametnih telefona, koji su baš poput ostalih mobilnih proizvođača potpuno zakazali izdati Lollipop verziju svoje vizije Androida u roku od tri mjeseca od službene dostupnosti.

Nadogradnja stiže OTA na sve OnePlus One uređaje, za razliku od Oxygen OS-a kojeg je razvio OnePlus. Ipak, tko poželi ručnu instalaciju to može učiniti preuzimanjem datoteke koja sadrži gotovi ROM. Savjetuje se čekanje na OTA izdanje, koje je konačno prošlo certifikaciju.


Cyanogen navodi kako njihov OS dolazi uz premium verziju aplikacije Boxer, jedan od najboljih mail klijenata na mobilnim platformama. CM12S donosi i App Themer, novu značajku kojom će korisnici lakše no ikad prilagođavati izgled sučelja.