PRIVATNOST PRIJE SVEGA

Discord uvodi dugo iščekivano poboljšanje, evo što se sprema

18.09.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Discord uvodi enkripciju na oba kraja za glasovne i video pozive, uvrstivši se u dug niz aplikacija i usluga koje su to odavno napravile

Discord na svoju popularnu platformu konačno uvodi obostranu enkripciju za audio i video pozive. Tehnologija će se primijeniti na pozive s DM-ova, grupnih DM-ova, glasovnih kanala i Go Live streamova.

Discord je detaljno opisao tehnologiju i svoje ciljeve za end-to-end enkripciju (E2EE) u objavi na blogu. Desktop i mobilni klijenti već podržavaju novu nadogradnju, a ostali bi korisnici značajku trebali dobiti sljedeće godine.

Tvrtka se usredotočila na transparentnost sa svojim E2EE protokolima, te je mnoge informacije o tome učinila javno dostupnima. Discord također obećava da ne bi trebalo biti žrtvovanja kvalitete poziva dodavanjem E2EE. Jedna značajna iznimka od protokola šifriranja bit će poruke. Discord je isto rekao da razmijenjene poruke i dalje mogu potpadati pod pravila tvrtke o moderiranju sadržaja.

Ova vrsta temeljite enkripcije je tijekom prošlih nekoliko godina postala vrlo čestom pojavom, a korisnici je najviše koriste na platformama za razmjenu poruka i pozive poput Signala, WhatsAppa i Zooma.