SVI ZA VOLAN

Dolazi nam Gran Turismo Sport! Evo što znamo o njemu!

20.05.2016 u 15:46

Bionic
Reading

Sony je nakon dugo čekanja u cijelosti predstavio svoju sljedeću visokobudžetnu trkaću igru. Gran Turismo Sport uzdanica je Polyphonyja koja u dobro isprobanu formulu uvodi čitavu gomilu izuzetno brzih automobila, uzbudljivih staza i mnogočega drugog

Ovo je, očekivano, među obožavateljima digitalne jurnjave uzrokovalo pravu malu histeriju, zbog čega ih iskreno ne krivimo. Sony i Polyphony već su dulje vrijeme poznati po vrlo kvalitetnim suradnjama, tako da što god oni predstavili - vrlo je izgledno da će se raditi o naslovu s vrlo visokim standardima.

Štoviše, Sony je objavio službene datume izlaska: Gran Turismo Sport u Sjedinjenim Državama i Japanu izlazi 15. studenog, 16. studenog u Europskoj Uniji te 17. u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najnoviji nastavak, očekivano, ekskluziva je za PlayStation 4 te donosi dugo iščekivani dašak svježine u franšizu staru preko dvadeset godina.

Gran Turismo Sport prvi je naslov u serijalu napravljen za novu Sonyjevu konzolu, što znači da će moći iskoristiti sve blagodati hardvera koji je, iskreno, dosta napredniji od onog u PlayStationu 3 - platformi na kojoj smo zaigrali Gran Turismo 6. Također, naravno, najavljena je podrška za PlayStation VR. Igra dolazi u tri verzije: standard, limited i Steel Book.

Što se cijene tiče, GT Sport će nas koštati 486 kuna ako je naručimo preko Amazona te će nam kao nagradu dati nekoliko ekskluzivnih automobila: Ford Mustang Group B Rally Car, Toyota FT-1 Vision GT Group 3 i Peugeot 908 HDi FAP LMP1. 'Limited' inačica u Americi će koštati 69,99 dolara, te dolazi u paketu sa sljedećim bonusima:

- GT Sport Pack - osam dodatnih automobila
- $1MM novčani bonus kojim ćete moći izmijeniti izgled vaše garaže
- Livery Sticker Pack - dodatne naljepnice s logotipima i brendovima
- 30 GT Sport avatara za PlayStation 4
- posebna kaciga u igri
- pakiranje 'Steel Book'


Što se same igre tiče, ona će imati jaku prisutnost online u vidu revampanog timelinea u stilu Facebooka, dodatne aplikacije za mobilne uređaje, poboljšanog sustava kompetitivne ljestvice te konačno - elegantnijeg moda za više igrača. Za one koji vole voziti solo tu su kampanja za jednog igrača te arkadni mod.

Još jedan skroz zgodan dodatak je i opcija fotografiranja vašeg limenog (poligonskog?) ljubimca u nizu atraktivnih lokacija. Demonstracija prikazuje nekoliko fotorealističnih okružja te što je najbolje - sustav osvjetljenja koji aute čini toliko realističnima da sežu u uncanny valley

Sony najavljuje preko 130 automobila temeljenih na pravim i konceptnim vozilima te devetnaest lokacija. One uključuju Brands Hatch Indy Circuit, Willow Springs, Tokyo Epxress Way te Northern Isle Speedway.

Za kraj, tu je nekoliko foršpana te jedno ugodno iznenađenje - nekoliko sati gameplayja snimljenog uživo.

Gran Turismo Sport - prvi foršpan
GT Sport Gameplay trailer