PRIČA SE NASTAVLJA

Dolazi nam OnePlus 3 i 'bit će potpuno drugačiji' od prethodnika

26.02.2016 u 13:05

Bionic
Reading

Priča mlade kompanije OnePlus nastavlja se i dalje. Suosnivač Carl Pei nedavno je odradio ekskluzivan intervju s novinarima CNeta te otkrio kako će nova mobilna perjanica stići do lipnja te da će biti potpuno drugačija od trenutne ponude

OnePlus 2 na tržište nije bio dočekan s toliko entuzijazma poput prvog modela. Dok se kompanija hvalila kako je riječ o 'ubojici konkurencije', stvar se ipak nije izvela onako kako bi oni to htjeli. U cijeloj priči su prste imale i druge kompanije, poput Xiaomija, koji i dalje ostvaruju nevjerojatan rast, ostavljajući malo mjesta za micanje konkurenciji.

Carl Pei se ipak nada kako će OnePlus 3 privući pažnju korisnika onoliko koliko je to učinio OnePlus One. Bez pružanja mnogo detalja vezanih uz uređaj, napomenuo je da će dizajnom biti dovoljno drugačiji da izazove posebne osjećaje kod potrošača, onako kako je to učinio prvi uređaj kompanije. Pei je, srećom, svjestan kako drugi i treći model u ponudi nisu polučili 'ono nešto', no barem je dobro da se kompanija još uvijek drži na površini po pitanju poslovanja, kojeg su započeli tek 2013. godine.


Od najvećeg značaja za budućnost kompanije Pei vidi američko tržište, barem za tekuću poslovnu godinu. Svjestan je i kako je tržište trenutno vrlo 'teško' za izdvajanje od konkurencije, uglavnom već smještene na vodećih par pozicija na globalnim tržištima. No, istovremeno postoji i tržište mladih korisnika koji žele isprobati nove i kvalitetne stvari - po pristupačnim cijenama.

Bilo kako bilo, 'trica' će morati učiniti nešto posebno da bi privukla ciljanu publiku, ponudom izgubljenu u moru pametnih telefona