SVI ŽELE NASTAVAK

Duhovni nasljednik Castlevanije 'eksplodirao' na Kickstarteru

13.05.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Autor čuvene Castlevanije odlučio je svoju novu igru financirati pomoću Kickstartera te je doživio praktički nezapamćen uspjeh!

Koji Igarashi, autor čuvenog serijala Castlevania, već godinama promatra kako propada plod njegovog višegodišnjeg rada u rukama Konamija (tko bi rekao) te je odlučio tome stati na kraj. Kreirao je igru koja slijedi načela ovog horor-gotičko-platformskog serijala, čitavu stvar nazvao Bloodstained: Ritual of The Night te je šibnuo na Kickstarter

Osnovna ideja bila je privući fanove stare Castlevanije, ponuditi im prepoznatljiv gameplay, sjesti u kafić, naručiti kavu i nadati se najboljem. Iskreno, sigurni smo da Igarashi nije ni sanjao da će odaziv biti ovoliko masivan.

Igra je naime postavila kao cilj financiranje s 500.000 dolara, a za manje od dan i pol sakupila je preko 1,5 milijuna. Ovo je doista izvanredan i neočekivan rezultat uzmemo li u obzir to da maksimalni stretch goal iznosi 1,8 milijuna dolara.

Gejmeri su do danas financirali dodatni lik, co-op mod, hardcore mod, cheatove, artbook, lokalni co-op i - pazite ovo - angažman Davida Haytera, glumca koji je posudio glas Solid Snakeu

Nepotrebno je napominjati kako je ovaj duhovni nasljednik Castlevanije jedan od najbrže financiranih projekata na Kickstarteru u povijesti. Radujemo se novim vijestima o igri, kao i prilici da je zaigramo jednog dana, kada je genijalni Igarashi završi!