COMPUTEX 2015

Evo ASUS-ovih noviteta za gejmere

05.06.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Asus je na ovogodišnjem Computexu prezentirao niz proizvoda inspiriranih Zen dizajnom, ali noviteta za ljubitelje igara nije izostalo. ASUS Republic of Gamers je tako predstavio veliki broj gejming notebook i stolnih računala, miševa, grafičkih kartica i drugih ROG certificiranih proizvoda

Na konferenciji je prikazano i nekoliko ASUS stolnih računala uključujući ASUS PRO E210, K20, VivoPC VC65, VivoMini UN65H i UN45, kao i Chromebox UN62. U demo zoni je bio i ASUS E1Z, prvi LED projektor koji stane na dlan i koji može projicirati sadržaj s Android telefona putem micro USB priključka. U nastavku slijedi kratak opis nekih od predstavljenih noviteta.

ROG G751JT/JY je gejming notebook koji ima NVIDIA G-SYNC tehnologiju zaslona. Ova tehnologija donosi glatko i vrlo brzo igračko iskustvo uz smanjen lag, dobar frame rate i sa eliminiranim cjepkanjem vizuala. ROG G751JT/JY pokreću Intel Core i7 procesori i grafika NVIDIA GeForce GTX 980m. Inteligentan sustav hlađenja koji se sastoji od dvostrukih ventilatora i stražnjih termalnih otvora eliminira toplinu i uklanja buku od igrača osiguravajući sate i sate komfornog gejminga.


ROG G501 ROG G501 je vrlo tanak i lagan gejming laptop s moćnim Intel Core i7 procesorom i NVIDIA GeForce GTX900 serijom grafike, 4K / UHD vizualima i unaprijeđenom Hyper Cool tehnologijom. Ima dva neovisna ventilatora i bakrene hladnjake kako bi osigurao učinkovito upravljanje zagrijavanjem za glatke i stabilne performanse čak i pri visokim opterećenjima.

ROG GL552 ima četvrtu generaciju četverojezgrenog Intel Core i7 procesora, zasebnu grafiku gejmerskog razreda i opcijski SSD. Odlikuje ga agresivan dizajn inspiriran borbama s tipkovnicom koja ima LED pozadinsko osvjetljenje u crvenoj boji i specijalno označene WASD tipke.

ASUS GameFirst III softver kao prioritetan izdvaja paket podataka za gejming, osiguravajući na taj način glatku igru bez laga. GL552 ima dizajn koji je pristupačan za nadogradnju glede memorije i prostora za pohranu.

ROG G20CB je gejming stolno računalo koje sadrži šestu generaciju Intel Core procesora i NVIDIA GeForce GTX grafiku u malom i tankom 12.5-litrenom kućištu. Posjeduje PCI Express® Gen 3x4 SSD-ove, DDR4 SDRAM i USB 3.1 za velike brzine prijenosa podataka. Aegis II softver pomaže da se unaprijedi igračko iskustvo, olakšavajući gejmerima praćenje performansi sustava ili snimanje i editiranje gameplay video materijala, te dijeljenje na društvenim mrežama.