BITNE SU IGRE

Evo koje odlične igre nam dolaze iz radionice Electronic Artsa

09.08.2015 u 08:47

Bionic
Reading

Electronic Artsova prezentacija na ovogodišnjem Gamescomu je, pored Microsoftove, predstavila najjači popis naslova među kojima ni jedan ne spada među 'do sad neviđene'. To, doduše, ne znači da nije bilo iznenađenja...

Jedan od najvećih izdavača i proizvođača videoigara na svijetu Electronic Arts odradio je protokolarnu prezentaciju naslova na ovogodišnjem Gamescomu. Kažem 'protokolarnu' jer se radilo o još jednoj standardnoj presici punoj predvidljivih izjava i ponekog 'fora uleta' od kojih mi se dan nakon gledanja stvaraju grčevi u želucu.

Ali znate što? Ovog Gamescoma fokus nije bio na prezentaciji - riječ je bila o igrama. I premda nije najavljen apsolutno nikakav očaravajući novi naslov, oni koji su bili predstavljeni dokazali su da je sukus čitave predstave zapravo kvaliteta naslova koje će igrači jednog dana igrati. Drugim riječima, ova EA-ova presica bila je jedna među boljima u posljednje vrijeme.

Zašto? Pa, za početak Mirror's Edge: Catalyst. Na panelu je bio prikazan gameplay iz igrine rane alfe u kojoj naša prpošna heroina Faith i dalje nastavlja skakati s krova na krov, probijati staklene prozore bez da se filetira kao kokoš te usput skupiti još par neprijatelja s kojima će se, uvjeren sam, do kraja igre baciti u koštac. Demonstriran je novi sustav borbe, varijacija u okolišu te povećana količina komunikacije među glavnim likom i... pa... drugim likovima.

Skraćena verzija: Catalyst će, kada jednom izađe, biti predobar!


Druga igra vrijedna spomena definitivno je DICE-ov Star Wars Battlefront. Za razliku od dosadašnjih trailera koji su se uglavnom bavili šaketanjem i pucketanjem na površini egzotičnih planeta, ovog puta stvar se prebacuje na malo višu nadmorsku visinu zahvaljujući novom multiplayer modu pod  imenom Star Wars Battlefront Fighter Squadron.

Da, ljubitelji legendarnog Tie Fightera i X-Winga, DICE misli na vas. Priredio je, naime, poseban mod u kojem ćete se napucavati vozeći se u jednom od ikoničkih vozila iz filmova i igara (Millenium Falcon, X-Wing, Y-Wing, B-Wing itd.). U predstavljenom demou zadatak je bio uništiti imperijalni šatl prije nego što pobjegne iz ruku savezništva. Stvar, zahvaljujući Frostbiteu, izgleda apsolutno predobro, čemu možete i posvjedočiti u službenom gameplay traileru.

Sljedeći na popisu bio je Unravel, igra koja od svih predstavljenih vjerojatno najmanje izgleda kao da dolazi iz Electronic Artsa. To, napominjem, nije uopće loša stvar. Radi se o šarmantnom platformeru s nenametljivo integriranim slagalicama temeljenima na fizici. Glavni lik, samosvjesna nakupina vune, zanimljivo je osmišljen te igri daje doista 'organski' štimung. U najnovijem foršpanu za Gamescom prikazano je kako glavni lik na inovativan način vrši interakciju s okolinom te još jednom dokazuje kako, vjerojatno, najbolji naslovi nerijetko ne trebaju biti oni 'najveći'.

Unravel Gamescom trailer

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 dobio je jednu novu svemirsku mapu, tri nove klase i posebno svemirsko odijelo pod imenom Grass Effect (...). Da, radi se o tematskoj poveznici sa Mass Effectom. Ako kojim slučajem prednaručite novi Mass Effect, Grass Effect dobit ćete besplatno.

Kako bi novi Need for Speed učinili još više 'retrom' nego što on već je, Criterion Games su u njega ubacili FMV sekvence. Da, pravi glumci i pravi trkači nabrijavat će vas tijekom kampanje, dajući vam još jedan razlog za nesmotrenu vožnju opakim ulicama virtualne metropole. Začudo, snimljene sekvence ne uzrokuju nešto ranije spomenute želučane probleme jer su, pazite ovo - stvarno dobro režirane. Očigledno su prošla zlatne godine FMV sekvenci u maniri katastrofalno... ne... briljantno odglumljenog Command and Conquera. Kako igra izgleda i što planiraju napraviti s njom, saznajte u prikladnom Gamespotovom intervjuu.

Need for Speed Gamescom intervju (Gamespot)

Sljedeći na popisu bili su Simsi koji su, zbog meni apsolutno nejasnih razloga, na početku prezentacije imali prave plesače koji su, na opći užas utihle publike, imali pravu malu plesnu točku. Zašto? Zato što se novi DLC za Simse zove 'Get Together'. Razumijete? Ni na. Uglavnom, u njemu ćete svoje virtualne zamorce moći poslati u europski gradić pod imenom Windenburg gdje će uživati u nizu prpošnih i nestašnih aktivnosti.

Nešto zanimljiviji dio slijedio je u vidu predstavljanja novog Fifa Ultimate Teama za Fifu 16. Radi se o draft modu u kojem dva igrača grade 'savršeni' tim birajući igrače za svaku poziciju. To rade, kao što spomenuh, putem draftanja, što znači izbora između jednog od pet ponuđenih likova. Nakon što ga izaberete, slijedi još pet komada od kojih birate jednog za sljedeću poziciju sve dok ne upotpunite tim. Nakon što ste to odradili, igrat ćete četiri utakmice te (u idealnim okolnostima) zaraditi masne nagrade.

FIFA 16 ultimate draft team trailer

Keč? Draft mod košta 15.000 coina, 300 Fifa pointova ili jedan draft token.

Sve u svemu, ovo je bila jedna od onih sadržajno jakih i prezentacijski užasnih presica. No znate što? To uopće nije bila poanta. Razlog zbog kojeg je EA-ova prezentacija na Gamescomu bila toliko dobra, leži u igrama koje su bile predstavljene. Mirror's Edge, novi NFS, FIFA i Battlefront naslovi su koji će, uvjeren sam, donijeti osmjeh na lica skoro svih fanova vrhunske digitalne zabave.