WATCH PARTY

Facebook nam je pripremio novu opciju, a tiče se videa

26.07.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Eksperimentalna značajka koja omogućava zajedničko gledanje videa u grupama na najvećoj društvenoj mreži svijeta nakon šest mjeseci testiranja postat će dostupna globalno

Zadnjih nekoliko mjeseci Facebook je uveo više značajki vezanih s video sadržajima. Među njima je bio i Watch Party, eksperimentalni alat predstavljen u siječnju koji je omogućavao članovima grupa na Facebooku zajedničko gledanje videa u isto vrijeme, kako prijenosa uživo tako i snimljenih zapisa te komentiranja tekstom i emotikonima u stvarnom vremenu.

Kad je predstavljena, ta je značajka bila dostupna ograničenom broju odabranih korisnika. No, od sad će ju moći koristiti bilo tko.

U Facebooku tvrde kako se pokazala korisnom za događanja u sklopu kojih netko odgovara na postavljena pitanja, kao i za video vodiče kojima se objašnjava kako, recimo, nešto skuhati ili izraditi, svirati instrument i tome slično.

Prema njihovim navodima, neka su zajednička gledanja generirala na tisuće komentara, a pojedine grupe provele su više od deset sati gledajući samo jedan Watch Party. U travnju su objavili kako je prijenose uživo putem značajke Facebook Live do tada gledalo gotovo dvije milijarde ljudi.

Watch Party neće biti ograničen samo na grupe jer u Facebooku taj alat testiraju i za primjenu na korisničkim profilima, kao i za poslovne stranice.

kratke upute

Ovo su najvažnije postavke na Facebooku koje morate promijeniti

Pogledaj galeriju

Za korisničke profile Watch Party mogao bi biti dobar način dijeljenja iskustva gledanja sa članovima obitelji i bliskim prijateljima. Isto vrijedi za stranice brendova i novinskih kuća koje, primjerice, žele prikazati prvo raspakiranje proizvoda ili raspravu o vrućoj temi.

Facebookov cilj čini se jednostavnim: zadržati korisnike u međusobnoj interakciji na njegovoj što je dulje moguće. No, Watch Party neće biti imun na širenje lažnih vijesti i drugih nepoželjnih sadržaja.

Namjeravaju ih suzbijati alatima kakve su i dosad koristili, pojačanima umjetnom inteligencijom, kao i osloniti se na to da će administratori i članovi grupa prijavljivati nepoćudan i potencijalno štetan sadržaj, piše Engadget.