BITKA ZA HRVATSKU

Fanovi skupljaju podršku Oreškoviću na Facebooku, baš im i ne ide

08.06.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Društvene mreže poput Facebooka mogu biti značajan promotivni kanal, pod uvjetom da ih se koristi na pravi način. Ipak, uspjeh na društvenoj mreži, pa u konačnici i u offline svijetu, uvelike ovisi o tome koliko će se neka društveno - mrežna stvar uopće ‘primiti’, a u slučaju nove stranice podrške premijeru Oreškoviću, to im nikako nije pošlo za rukom, barem za sada

Ovo je borba za Hrvatsku - potpora Tihomiru Oreškoviću najnovija je u nizu političko - promotivnih fan stranica na Facebooku, a koja ima cilj, kako sami kažu, ‘pružiti podršku predsjedniku Vlade te korjenitim promjenama u Hrvatskoj’. U manje od dana stranica je prikupila nešto više od 1000 istomišljenika, no daleko je to od neke prave podrške.

Čak ni jučerašnji poziv na dijeljenje stranice na osobnim profilima te lajkanja objava nisu urodili nekim konkretnim rezultatom. Tek 22 korisnika poslušala su poziv te učinila kako su i zamoljeni.

Otkako su nepoznati autori otvorili stranicu tijekom jučerašnjeg popodneva, na stranici nas dočekuju nekoliko prenošenja objava s portala sveprisutne Željke Markić te neizostavne zahvale na okruglim brojkama u broju fanova. Uobičajena praksa, koja je u trenutku pisanja teksta rezultirala brojkom od 1.262 osobe koje premijeru na odlasku pružaju podršku.

Današnji politički dan u Hrvatskoj obilježit će izglasavanja povjerenja, odnosno nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, a ususret najavljenom događanju u Saboru, Vlada odrađuje svoju sjednicu baš kao da se ništa u državi ne događa.

Ako ništa drugo, mišjim koracima prikuplja se podrška premijeru na Facebooku, iako teško da će pružanje, odnosno nepružanje, podrške lajkovima na Facebooku imati bilo kakav utjecaj na političku budućnost trenutnog premijera.