JEDINA HRVATSKA TVRTKA

Fonoa treću godinu zaredom u izboru top 100 europskih startupa portala Sifted

09.07.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Domaća tvrtka Fonoa prva je na svijetu razvila potpuno integriran sustav za oporezivanje globalnih transakcija. Među korisnicima njihovih usluga su brojne globalne digitalne platforme poput Ubera, Della, Netflixa, Lenova, Bolta, Glova, Zooma, Snapchata i mnogih drugih

Fonoino rješenje i stalni rast prepoznali su stručnjaci sa Sifteda, portala koji prati europsku startup zajednicu uz podršku Financial Timesa, treću godinu zaredom. Fonoa je jedina hrvatska tvrtka ikad koju je Sifted tri godine uzastopce uvrstio u izbor najperspektivnijih europskih i izraelskih 100 B2B SaaS startupa. Sve tri godine bila je jedina domaća tvrtka na ovoj prestižnoj listi, priopćili su iz tvrtke.

'Ovo su odlične vijesti za nas. Jedinstveni smo u tome što radimo, naš proizvod olakšava poslovanje najvećim kompanijama na svijetu i jako je dobro prihvaćen i ocijenjen od strane klijenata. Koliko nam je važno mišljenje klijenata, toliko su važna priznanja i portala kao što je Sifted. Njihov tim ulaže velik trud u kreiranje ove liste, imaju sjajan pregled svega što se događa na SaaS tržištu. Veliko hvala cijelom Fonoa timu koji nam omogućuje ovakvu razinu izvrsnosti u radu', istaknuo je Davor Tremac, direktor i suosnivač startupa Fonoe.

Portal Sifted svojom listom Rising 100 B2B SaaS startupa predviđa tko će potencijalno postati sljedeći jednorog na području Europe i Izraela. Analizu provode svake godine, a temelji se na nekoliko ključnih metrika, uključujući financijske pokazatelje tvrtki, snagu vlasničke strukture, diferencijaciju proizvoda, rast i tržišni potencijal. Ovogodišnja lista broji tvrtke iz 19 zemalja i 34 grada, koje su ukupno podržane od strane više od 860 investitora, poslovnih anđela i akceleratora.

Fonoini timovi trenutno broje više od 120 ljudi u više od 20 zemalja s uredima u Zagrebu, Dublinu, Londonu i Atlanti. U samo četiri godine, Fonoa je uspješno prikupila 86 milijuna dolara investicija od strane fondova rizičnog kapitala, što Fonou svrstava u sam vrh liste hrvatskih kompanija po prikupljenom kapitalu. Trenutno su fokusirani na širenje zagrebačkog ureda, a sve otvorene pozicije nalaze se na Fonoinim web stranicama.