INOVACIJA I INKLUZIVNOST

Google predstavio natječaj Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe, uključujući Hrvatsku

20.01.2021 u 13:25

Bionic
Reading

U igri su čak dva milijuna eura namijenjenih odabranim sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije

Google je predstavio prvi natječaj Google.org Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe – otvoren javni poziv za podršku organizacijama koje rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Google će dodijeliti ukupno dva milijuna eura odabranim sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije kako bi pružio podršku njihovim dobrotvornim projektima.

Google u potrazi za inicijativama kojima je cilj obnoviti gospodarstvo sa socijalnom uključenošću u svojoj srži. Sve neprofitne kao i profitne organizacije te akademske institucije iz Hrvatske mogu se prijaviti na natječaj do 1. ožujka 2021. putem g.co/ceechallenge.

Projekti moraju biti dobrotvorni, mogu biti veliki ili mali i na bilo kojem stupnju razvoja - bilo da je riječ o novoj ideji ili dobro uhodanom projektu koji je spreman za daljnji razvoj i rast. Podnositelji zahtjeva moraju imati sjedište u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.